2010. július 30., péntek

Zalán 2 hónapos

Kicsi fiam 2 hónapos lett.

súlya: kb. 5700 g (mérleg nincs itthon és ha csak nem lesz valamitejgikszer, nem is kölcsönzünk már)

Hosszát nem mértük, majd jön a doktornéni a mérőszerkentyűjével.

Produkció: játszi könnyedséggel fordul hátáról előbb az oldalára, majd a hasára. (oké, furcsa is lenne, ha hátáról rögtön a hasára vetné magát,...csak a folyamatot akartam szemléltetni kissé) Már a lábát sem lendíti, csak a buksijával tesz úgy, mintha a szájából kipottyant cumit akarná bekapni. Hason fejét ugyancsak könnyedén emeli és fordítja. Karjaival egyre többet hadonászik.

Sokat mosolyog és beszélget hozzánk. Ááááá, öööö....áhhhh...stb.

Este szopi és villanyoltás után magától elalszik az ágyában. Éjszakai szopira ugyanez érvényes, nappal mindez kizárt, álomba kell ringatni.

Továbbra is sokat alszik nappal. Kb. mint egy medve. Ha mégis ébren van, szívesen hordoztatja a fenekét körbe-körbe a lakásban vagy nézgelődik nagy nyugisan a vállamról.

Szereti a zenélő forgóját, ami az ágya fölött lóg. Nagyon sokáig azért az sem köti le: amíg körbejárnak a mackók + cirka 1 perc.

Nem nagy kedvenc viszont a pihenőszék. Abban összesen kb. 1 percig van el nyugiban. Picit vigasztal, hogy Réka imád benne tehénkedni. Jó ötlet volt olyat venni, ami 3 éves korig jó.....

Zalánom imádja a porszívó hangját, megnyugtatja valahogy. Még a bőgést is abbahagyja, ha bekapcsoljuk. Ezzel persze nem élünk vissza. Egyelőre....

Szívesen alszik hason. Ezt azóta tudom, amióta megfigyeltem, hogy bármilyen pozícióban rakom le őkelmét aludni, akár az oldalára, akár a hátára (na ez nagyon ritka), ő záros határidőn belül a hasára fordul. Anyja fia. Én is lelkes hason alvó voltam és vagyok.

Cumizik, de csak elalváshoz. Sokszor el sem fogadja, undorral kitolja a szájából, máskor mohón kap utána. Mikor milyen gatya van rajta.

Múltkor megijedt a védőnőtől, ahogy az az ágy fölé hajolt. Úgy ordított, hogy ki kellett venni az ágyacskájából Zalánt. Védőnéni nem rút banya, úgyhogy csak az okozhatta a pánikot, hogy álmából ébredve őt pillantotta meg először, egy idegen arcot és nem mondjuk engem.

Szemecskéje: a bal 4 napja tökéletes, a jobb picit váladékozik. Még 2-3 nap van hátra a Floxal kúrából.

Tejhelyzet: Továbbra is egycicizünk, sőt, sokszor egy cicit sem végez ki maradéktalanul. Amíg ez így lesz, addig nyugodt vagyok, hogy van tej bőven. Rendszeresen indítjuk a szopikat szép keményre hízott cickókkal. Remélem, ez még sokáig így marad. Odafigyelek, hogy sokat igyak, rendszeresen egyek, de jelenleg semmilyen tejszaporítót nem veszek magamhoz, még szopis teát sem.

Hogy pontosan hányszor és mennyit szopik, nem tudom, erősen igény szerint kapja a magáét a pasas. Újabban megfigyeltem, hogy egy éjszakai szopit követi egy hajnali, majd még egy 8-9 óra tájban. Ekkor szoktunk felkelni. Ez kényelmes most így, de már nem sokáig fog tartani a lustálkodás.

Következik a 2 hós oltás és mellé az első adag prevenar. Kicsit tartok tőle Zalán egyébként is magas alaphője miatt, meglátjuk, hogy vesszük ezt az akadályt....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!