2013. február 7., csütörtök

Farsangról

Hála az égnek, idén zárt körű lesz a farsang, vagyis szülők nem lesznek jelen az egész napos buliban. Ennek őszintén örülök. Eddig ugyan egy farsangot sem értünk meg egészségben, sem a tavalyit, sem az az előttit, de nem sok kedvem van mondjuk a szülő-gyerek ügyességi játékokhoz (halászd ki az almát a vizes lavórból, egyél madzagra kötött fánkot és társai.) És akkor finom voltam. Hideg kiráz tőlük. Az a kis probléma van, hogy jövőre ismét nyitott farsang lesz az oviban és akkor immáron két csoportban bulizhatok. Remélem, legalább egy napon lesz a kettő...

Idén nem követtem el azt a hibát, hogy többször is megkérdeztem, minek szeretne beöltözni Réka. Egyszer elmondta, hogy balerina, amire azonnal lecsaptam és azóta nem hagyom szóhoz jutni, ha a farsang kerül szóba. Balerina lesz és punktum. Balett cipő és fehér harisnya van, rózsaszín tüll anyagot ma vettem a méteráru boltban a tütühöz szalagostul, úgyhogy a jelmez, ha minden jól megy, simán elkészül jövő szerdáig....Réka ujjatlan balett dresszben szeretne pompázni a farsangon, mint amilyenben a felnőtt  balerinák szoktak fellépni és azt is sérelmezte, hogy a balettcipőjében nem találni fa betétet, így lábujjhegyen sem tud benne tipegni...Elmagyaráztam neki, hogy fa betét csak a nagylányok cipőjében van, az öt éves balerinák szakasztott úgy néznek ki, ahogy ő fog a farsangon. Nem emelt több ellenvetést. Bízom benne, hogy nem is fog többet, mert a szekrényben kuksoló, soha farsangot nem látott kacsajelmezzel ellentétben, a balerina jelmezt nem fogom tudni rásózni Zalánra sem középső-, sem nagycsoportban. ( Jelzem, most még menne....)

Már azt is tudom, hogy mit fogok sütni a farsangi bulira, Mirelle-től ellesett céklás brownie-t. A maga kategóriájában tényleg verhetetlen. Annyira finom, hogy simán lecsúszik belőle egy kistányérnyi. Csak tömi az ember a szájába, majd már keresi is a következőt. Mondjuk, Réka muffin-t kért, Zalán pedig, akinek kisebb beleszólása van a dolgokba, lévén, hogy nem is lesz ott, almás pitét. No majd meglátjuk, ebben a témában hajlandó vagyok engedni a nyomásnak. Legfeljebb sütök több félét is, akkor itthonra is marad belőle.