2012. november 8., csütörtök

Köhög, krákog, krahácsol...

Réka valamivel jobban van. Szerintem teljesen magától, mert az napi 1 x 10 ml izlandi zuzmó izé nem hiszem, hogy sokat érne. Este, ha nagyon kínlódik a köhögéstől, kap egy kis Sinecod-ot...amit az elmúlt napokban is adagoltam neki. Így tud aludni. Annyi változás van, hogy immáron én is köhögök. Király! Nem is bánnám, csak Rékának könnyű éjszakái lennének! Nem nagy csoda, hogy újra "beszokott" közénk éjszaka az ágyba, szinte rajtam alszik. 

Zalánnal a szobatisztaság felé vezető utat tapossuk. Van olyan nap, hogy egyáltalán nincs rajta pelenka és mindent a helyére tesz, ahogy kell. Teljesen önállóan. Persze a fenekét még én törlöm ki. Máskor viszont egyik átöltöztetés a másikba torkollik, pisi, kaka egyaránt megtölti a gatyáját. Ilyen pl. a mai nap. Magyarázat arra, hogy mitől nem szobatiszta ma, ha tegnap az volt, nincs. Majd kialakul ez is. Zalánra rá kell hagyni a dolgokat, hagy alakuljanak maguktól. És biztos nem erőszakolom rá a pelenkát, nem kergetem lakás szerte, ha nem akarja felvenni. Akkor inkább mosok. Jó sokat.

Nem mellékesen most tombol nála az a korszak, amit "EDEDÜL" korszaknak hívok. Mindent maga szeretne csinálni és a legkisebb segítségen is halálra sértődik. Ma pl. hazaértünk a sétából és rutinból lehajoltam hozzá, hogy a másik cipőjét lehúzzam róla. Nohát...kitört olyan sírásban és tombolásban, hogy én kértem elnézést. Nem volt rest újra visszahúzni a cipőjét nagy morgások és  mérgelődések közepette, csak azért, hogy aztán újra levehesse. Immáron "EDEDÜL". A múltkor egyedül szeretett volna felöltözni. Nem fogadta el, hogy a nadrágra már hiába húzza, erőlteti a harisnyát ,az úgy sehogy sem jó. Nem lehet meggyőzni. Vagy húsz perc reménytelen kínlódás után hozzám vágta a harisnyáját és kegyesen megengedte, hogy felöltöztessem. Ez is egy szép korszak azért, csak türelem kell hozzá. Tök sokat számolok egytől tízig...húszig, mikor hogy. 

Mivel lezárultnak tekinthetjük a játszóteres időszakot erre az évre (bár ma csodálatos idő volt, de homokozni már mindenképpen hideg van), gondolkodom, hogy jövő héttől járunk Zalánnal zenés (Kerekítő) és  játékos fejlesztő foglalkozásra vagy tornára, ugyanoda, ahová egykoron Rékával. Majd telefonálok és érdeklődöm. Keddenként a könyvtárban is van bábelőadás, ingyenes ráadásul, szintén benézhetnénk oda is.