2011. március 25., péntek

Zalán elhagyta a tizediket is...

Azaz immáron a tizenegyedik hónapját tapossa a legényke. Ami számomra teljességgel hihetetlen. Mindig is nehezemre esett felfogni, hogy az idő bizony telik, múlik, szalad és ez most Zalán növekedésével kapcsolatban is így van....Ahogy újra és újra tolom magam előtt a bébitaxiban és figyelem formás kis buksiját hátulról, azt, ahogy ujjacskáival a kormányba kapaszkodik....egyre csak arra gondolok, tegnap volt, hogy a hasamra tették ama szülőszobán, bizisten tegnap....Pedighátugye....nyilván nem.







Tartok egy kis összefoglalót, milyen is az én Zalánom mostanság.


Beceneve: Zalcsika. (Na ezt sem hittem volna tavaly ilyenkor, hogy egyszer ilyesmi hagyja el a szám....Bár ha belegondolok, tavaly ilyenkor még névtelen volt a kisdrága.) Réka olyan anyaszívet melengetőn tudja ezt a szót kiejteni, hogy a becenévragadós lett, immár nekem is kedves.

Súly: 8,5 kg körül van, sokat biztosan nem kapott magára az elmúlt négy hétben, hiszen befigyelt itt Ötöske (fogacska) , valamint két heten keresztül áradó cifra színű takonyáradat. És főleg, ami mindkettővel jár, az étvágytalanság.


Pocaktömés: Nekem nem adatott meg egyelőre, hogy megtudjam, milyen is egy igazán jól evő csemete. Csipeget, eszeget, de étvágya erősen rapszódikus. Ami még lényegesebb, ez meg is látszik a kisfiamon. Inkább hosszú vékony, mint babásan párnázott. Az apja úgy szokta ezt némi elfogultsággal megfogalmazni, hogy "tiszta izom ez a gyerek." Jelenleg éppen szoktatom őkelmét a házi koszthoz. (Mármint Zalánt, az apja már hozzászokott.) Kissé későn ébredtem rá, hogy túl sok bébiétel kap...


Mozgásfejlődés: Bútorok mellett vidáman elvitorlázgat, lépeget. Helyből feláll és hosszan ácsorog. Hogy léphetne is, az egyelőre a jövő zenéje. Vetődni álló helyzetből két karomba viszont nagyon tud.

Fogacskák: 4 db és erősen törekszik kifelé az ötödik is, a bal felső ketteske a következő.


Éjszakák: Átalussza őket, persze, csak kétszer szopik is közben. Egyre nehezebben kelek fel hozzá éjjel és már régen nem figyelem, hány óra is van éppen.


Játékok: Kedvenc a bébitaxival, illetve bármi, ami nem játék. Ami játék kategóriába esik, azt többnyire 10 másodpercen belül eldobja, elunja. Érdekli még Réka babakocsija és abban a baba, de csak akkor fér hozzá, ha a nővére oviban tartózkodik. Mondjuk, a sütifaló bödönt is kedveli, bár egyenlőre inkább frusztrálja, hogy nem boldogul vele.


Integet, tapsol, táncol.


Idegenekkel és ismerősökkel egyaránt nagyon barátságos és érdeklődő. 

Imádom dörmi hangját, nagyon férfias.


Jól ismeri a különböző mesék zenéit, legyen az Bob, Sam vagy Thomas, ahogy feltűnnek a képernyőn, Zalán máris lelkesen tapsikol. 

Lábmérete: 19


Még naponta kétszer alszik.

Pelus mérete: 3 (Pampers), de épphogy.

Ruha mérete: 80


Rajong érte és imádja az apját. 


Ingben (is) meg lehet zabálni.


Nagyon nagyon szereti Rékát. Sokszor kezdeményezne játékot vele, reggel ébreszti, simogatja, ám Réka sokszor lerázza még, sőt, olykor kissé gorombán pattintja le, amire automatice elszorul a szívem....

Jajj, a cserepes virágoknak, ha Zalán számára hozzáférhető magasságban vannak. 


Kedvenc itala a víz. Ennek örülök.


Szeret hozzám bújni, az ölemben hosszan ücsörögni, karjaival a nyakamba kapaszkodni. 


Már nincs két hónap az első szülinapig. Amiről elsőként az jut eszembe, hogy még mindig nem tudok klassz tortát sütni. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!