2013. január 22., kedd

A bili visszatér

A múlt hét vége felé nagyszerű időzítéssel megint előkaptam a bilit, a nappali közepébe hajítottam (némi túlzással), rámutattam és közöltem Zalánommal, hogy mostantól nincs rajta pelus, kéretik a dolgát  a bilibe pottyantani, esetleg, igény esetén, opciónak ott figyel a vécé is...Meguntam egy picit, hogy folyton a fotel mögül bűnbánó pillantásokat vetve felém kakál a pelusba....Amikor már a nyár végén is majdnem szobatiszta lett.

Jött a betegség, láz, takonykór, nem mertem meggondolni magam, még sem történt eddig egyetlen bepisi-bekaki sem. Hoppá! Reggel veszem le róla az éjszakai pelust, adom rá a kisnadrágot (ő bugyinak hívja), harisnyát, melegítőt, mintha szobatiszta lenne hónapok óta. Ő sem reklamál, nem kéri a pelust, mintha szobatiszta lenne hónapok óta.

Azt hiszem, megragadom ezt a lehetőséget és hajrá, hajrá, Szobatiszta Zalán!

UI. Érdekes, hogy ha visszagondolok, Réka is hasonlóképpen lett "potty trained". Próbáltuk, ment, ment, nem ment, feladtuk. Pár hónap múlva újra belevágtunk és láss csodát, néhány nap alatt gond nélkül szobatiszta, sőt ágytiszta lett. Még 2,5 sem volt. Szóval abszolút igaz, ha egy gyerek megértett rá, pikkpakk szükségtelenné válik az a pelus. Csak figyelni kell a gyerkőc jeleire, ha vannak olyanok, nyakon csípni a kínálkozó lehetőséget, aztán ennyi. Legalábbis a mifajtánknál...

Persze nyugtával dicsérd a napot, mindig azt mondom....

Ügyes-bajos

Avagy hírek vegyesen...


- Megérkezett a tavalyi éves gáz elszámoló számla. Lélegzetvisszafojtva nyitottam ki a borítékot, de kiderült, 13 000 Ft-nyi túlfizetésünk van, hurrááá! Érdemes volt hát nyílászárót cserélni, szigetelni.
- Levelet kaptunk a Lombardtól is, ajánlva küldték, úgyhogy már gyanakodtam. Azt kérik, az elmúlt 3 évben felhalmozódott árfolyam különbözetet legyünk szívesek február 1-ig kifizetni erre és arra a szlaszámla. Autót sem veszünk soha többet hitelre! 
- Szülői értekezlet lesz az oviban február ötödikén. Egy pszichológus is jelen lesz, előzetesen lehet neki kérdéseket feltenni (van egy doboz a csoportszoba előtt, oda kell bepottyantani). Tekintettel a folyamatban lévő "verik a gyerekeket az óvónénik?" nem egyszerű témakörre, hosszú értekezletre számítok, hagyok itthon vacsorát a családnak mindenképpen. Szerintem egy kis pálinka sem ártana, de azt már az értekezletre vinném.
- Védőnő is hívott, csütörtökön van jelenésünk nála Rékával az öt éves státuszvizsgálatra.
- A szemétdíj (Remondis) a 2012-es évben 12 000,- Ftról éppen 2 000,- Ft-tal növekedett. Ha most 10%-kal csökken is a kiszámlázott összeg, akkor sem éri el azt a szintet, ahol tavaly januárban volt.
- Igen, én is elkaptam a torokfájós nyavalyát a gyerekektől, de úgy tűnik, bennem járt már ilyesmi, mert reggelre jobban is lettem.
- Megjött a lelet Réka ortopédiai vizsgálatáról, 20 fokban mindkét bokája befelé dől (ezt eddig is tudtuk sajnos), készült a lábára ez gyógy szandi kedvezményes 3 500,- Ft-ért, kontroll egy év múlva. Valamiért azt érzem, ezt már nem fogja kinőni...
- Tavaly elblicceltük a fogászati kontrollt, amit minden év tavaszán szoktunk megejteni...pótlás mielőbb. Azt már le sem írom, mikor jártam nőgyógyi rákszűrésen, mert az sem tavaly volt.
- Zalán fütyi problémája egy millimétert sem halad előre. Illetve hátra.Tovább nehezíti a helyzetet, hogy csak az apja nyúlhat hozzá, nálam röhögőgörcsöt kap....
-  Ezeket a nyavalyás Polly Pocket babákat a gumi ruháikkal tuti felnőtteknek gyártották, mert nekem olykor minden türelmemre szükségem van, hogy felöltöztessek egyet. 
- Súlyom 68,5 kg ( - 1,5 kg), bár tegnap betermeltem este a gyerekek által nem megkívánt bundás kenyeret...Bezzeg a saláta érintetlen a hűtőben.
- Unokatesók kamaszodnak (10, 12, 15, 17 évesek sorban) megörököltük a közelmúltban a csaknem teljes mesekönyv állományukat. Dőzsölés van az esti meseolvasásnál!
- Vasárnap vettem észre az autó piperetükrébe (?) pillantva, hogy bajszom van!!!!
- Olykor, sötét pillanataimban azt gondolom, hogy ebből a lakásból visznek a temetőbe...Csak csorgatom a nyálam a lakás- és ház hirdetéseken.
- Bár súlyosbodó szobahiányban szenvedünk, amióta betegek a gyerekek, valamennyien egy ágyban alszunk. Én a helyemen, a legszélén, gyerekek középen, Tibi valahogy L alakban az ágy sarkához közelítve...na szép!
- "Fújd ki az orrod!" a legsűrűbben elhangzó mondat itthon.
- Végre Zalán sem lázas. 
- De a takonyban még úszunk rendesen.
- Februárban lejár a jogsim.
- Az egyik legjobb barátnőm Dubai-ban fog dolgozni februártól, mert oda helyezi át a cége. Szomorú vagyok egy picit, bár a nyarat leszámítva eddig sem találkoztunk túl sűrűn. Majd Skype-ozunk jó sokat! 
- A múlt hét mélypontja az volt, amikor egy anyuka ezt mondta az oviban: "Amíg az én gyerekem nem veri az óvónéni, nincs gond."
- Újabban az Aldi-ba járunk vásárolni. Nincs erőm, kedvem, türelmem végigbóklászni a Tesco-n. Auchan-ról nem is beszélve.
- Persze kenyérlisztet nem kapni az Aldiban, legalábbis BL 80-at nem, így volt egy extra körünk vasárnap este a Tesco-ba.
- Új nagyszabású tervem, hogy magam fogom sütni itthon a kenyeret. Nagyon kíváncsi leszek! A héten megejtem az első sütést, ha még jobban lesznek a gyerekek és nem felejtem el elkészíteni az öreg tésztát.
- Szentkirályi Elixis, ahogy a gyerekek hívják a "magyar kóla" finom!! Aqua Elixis
- A karácsonyfa még mindig a teraszon dekkol. Nem tudom, elhiszik e még a gyerekek, hogy a Jézuska viszi majd magával vissza hegyekbe...van rá esély, hisz nem járunk oviba, nem fogunk holnap reggel találkozni az addigra a kuka mellé ledobott, csaknem tűlevél nélküli, pucér fácskával.
- A múltkor dagasztás közben a kenyérsütő gépem addig izgett mozgott a konyhapulton, míg a földön találta magát. Nem tört darabjaira, de megrepedt...Sütésre ugyan nem használom, de nagyon sajnáltam....

És most hogy ezt hirtelen felindulásból a gépbe vertem egy szuszra, megyek, betolom a sütőbe a rakott krumplinak valót....