2018. február 13., kedd

Ja, nem....



Kiderült, hogy a fürdőszobában ,a  lentiben valami nem oké a szennyvízcsővel, a vadiúj járólap alatt szivárog víz a lapok között finoman, ott, ahol a fugának kellene lennie. Szóval szétverni, szétverni, betonozni, csövet megigazítani, mittudomén....mosógép a francba, fürdőszobaszekrény álom, nem beszélve a zuhanykabinról. 

Én nem tudom, mi jön még....Nem tudom, lehet e még rosszabb.....Soha nem lesz kész. De lassan már nem is akarom. 

Értekezleten




Utolsó alsós szülői értekezlet, ez volt hétfőn Réka osztályában. Egy időben volt Zalán és Réka szülőije, én pedig Rékáét  választottam, mert Tibi nem volt hajlandó beülni a másikra illetve Zalán osztályában vannak megbízható anyatársak illetve elsős gyerekem már volt. Igazából mindegy lett volna, az döntött, hogy több a cimborám Réka osztályában, na, semmi praktikum.

Nagyon nem is tudok erről a szülőiről mit mesélni. Jobb is, hogy az utolsó, ez az első, ami eszembe jut.... A szokásos fél órás- órás beszámoló, aminek azt a munkacímet is adhatnánk, hogy „Mi minden bosszantó van a gyerekekkel általában és összességében?” ezúttal elmaradt, így egy óra és 15 perc után vége lett. Soha ilyen kevesen nem jelentek még meg, 28-ból kb. 18-19 felmenő ücsörgött a padokban. 

Osztályátlag 4,75, ami nem rekord, de nem is rossz. 8 kitűnő és sokan egy – két árva négyessel. Ez nem volt új infó. Hogy ki lesz az ofő felső tagozatban még nem tudni, elvileg majd az évzárón (!) mutatják be….Hát csodálkoznék, ha nem szivárogna ki hamarabb, de nyilván azon is múlik ki és mikor lesz hajlandó elvállalni ezt a négy évre szóló szép feladatot, amit a 4B cuki csapata magában foglal. Van egy jelölt, akit szeretnénk, aztán meglátjuk ki lesz. Rékának szinte mindegy, de nyilván egy matekos/németes/magyaros sokat tudna segíteni a továbbtanulásnál majd egyszer....

Egy érdekes mozzanat volt a farsanggal kapcsolatban, amely idén rendkívül későn lesz, február végén. Az igazgató úr az szk gyűlésen megjegyezte, hogy a szülők lesznek szívesek a farsangra érkeztük után azonnal a terembe csöndben bevonulni, leülni és lehetőleg csöndben várni a műsor kezdetét. Merthogy tavaly is percekig nem jutott szóhoz a nagy alsós forgatagban. Na most nem tudom, értitek e mi ezzel a gondom...ehh...nem fejtem ki bővebben. A büfébe 8.30-ig le kell adni mindenkinek a sütiket, szendvicseket, finomságokat, de csak 10 óra után kezdődik az árusítás, amikor a jelmezekkel a gyerekek felvonultak. Pont azért, hogy ne mindenki a büfében falatozzon, míg a gyerekek illegnek és billegnek. Belépő 350 ft, de nem szaladgálni az emeletre a gyerekkel (ott van az öltöző), terembe be, gyerek egyedül öltözik fenn. Hát ezt sem tudom, mennyire életszerű, főleg elsősök esetében. Sütit olcsón nem hazavinni, amit veszünk helyben elfogyasztani és még van pár szimpatikus, szülőbarát házirendi szabály...úgyhogy mi nem is megyünk. No nem ezért, hanem mert szülinapot ünnepelünk majd azon a hétvégén. Már éppen kitaláltam, hogy Réka bárányka lesz, Zalán meg kölcsön Dart Vader....amikor tesóm szólt, hogy mit ad isten, pont az a szombat jó nekik a szülinapra. Úgyhogy sajnos a büfében sem árulhatok, pedig legalább 15 főt várnak az osztályból erre a nemes feladatra. Hogy ne legyen lelkifurim, azt hiszem részt veszünk idén is az alapítványi bálon, melyre 6500 a jegy...Mondjuk marha jó szokott lenni, szóval kicsit várom. 

Ami a gyerekeket illeti, ha már róluk szól eme blog....Zalán már tök jól van, Réka ellenben mára virradóra kidőőőőlt, fájt reggel a hasa és nem láttam függőlegesben fél nyolcig, amikor magam is távoztam otthonról. Szerdán elvileg már megy Zalán, már ha Tibi ma elviszi orvoshoz, amit kétlek….Tantónénivel beszélt Tibi, 12 hiányzó van, úgyhogy ne siessen vissza, azt üzente. Réka rosszabbul bírja kb ugyanazt a nyavalyát, émelyeg, rossza  közérzete, kólát iszik és ropit eszik, de leginkább semmit. Hát majd csak túl lesz rajta....Pénteken jelzem Zrinyi matek, de hát vagy ott lesz vagy nem...





Céges csemege a végére


Feljön az egyik kollega hozzánk az emeletre, bedugja a fejét az ajtón, rápislogok az asztalom mögül. 
- Egy kis kávézaccot tudtok adni? – kérdi bizalmasan. 
- Zaccot? Hm….nem hinném….
- Elfogyott a kávé, gondoltam nektek hátha van.
- Hát sajnos nincs.
- Te nem kávézol? Vagy zacskósat isztok?
- Nem, én teás vagyok. Minek neked a zacc?
- Elfogyott és nem tudom mikor lesz megint….
- De mit csináltok vele, jósoltok zaccból? 
- ….
- Vagy növényeket trágyáztok? Hangyák vannak a raktárban? Macskákat akarsz távol tartani???
- Elfogyott a kávé, mondom. – feleli egyszerűen a fiú.
- Valami titkos recept? Nem értem…mire kell neked az a zacc??
Mire egy másik férfi kollega közbeszól a háttérből:

- Szerintem őrölt kávét akar….
És tényleg. Nem tudom, mikor jöttem volna rá.
De az sem volt.


Hm....nekem is mintha fájna a hasikám....Az jó lesz, ha kidőlök, jövő héten jönnek a finnek....