2024. február 5., hétfő

Frissítve

 

Volt a külgazdon egy tanárom, aki eredetileg pszichológus volt végzettsége szerint és time managementet tanított az egyik szemeszterben. Úgy, hogy folyton elkésett. Eléggé hiteltelen volt a pasas, de mindegy, ő nem is fontos. Csak azért jutott ez eszembe, ahogy Réka szervezi és tervezi az óráit. Ma megint volt 7 órája, utána egy extra kémia, mert jövő héten dolgozatot írnak. Hatra ment angolra a nyelviskolába, úgyhogy haza sem jött, bár volt itthon neki ebéd, mindegy, majd valaki megeszi... 8 után tántorgott haza az imént, láthatóan rossz kedvűen és fáradtan, amit nem is csodálom, majd közölte, hogy negyed 9-től negyed 10-ig neki külön matekja van online. Eszem megáll....Kérte, hogy ne hangoskodjunk, mert akkor nem tud figyelni. Ja és holnap felelnek töriből, mert bár hétfőn és kedden van töri, de sosem hétfőn felelnek, amikor keddtől a következő hétfőig lehetne készülni, hanem hétfőről keddre virradó napon van mindig a felelés. Gratula a tanároknak, pacsi, ötös! Hát ez így nagyon nincs jól, de mindegy, így szervezi a királylány az óráit. Ja, és négyes lett a töri tz-je. Azt el is felejtettem megérdeklődni, hogy hogy sikerült a pót tz fizikából. Lehet, jobb is...

Főzni nem kellett semmit, mert maradt ki babgulyás. Én újra kezdtem a diétámat a mai naptól, hátha fogyok még valamicskét. Nem akarok én őzike lábakat és nádszál derekat, de azért még egy öt kilótól szívesen megszabadulnék és akkor sem zörögnének a csontjaim. Reggel nem éreztem jól magam, valahogy olyan feszült voltam, úgyhogy tényleg csak egy falatot ettem itthon, benn az irodában ittam egy kávét. Aztán meg egy teát. Mostanában nagyon nehéz innom, semmit sem kívánok, szerintem ez már a vénség jele, mindegy, vettem hohes C italt (vizet) és mindenféle ízesített vizeket, amiket sosem szoktam, de most még áldozok is erre, csak többet tudjak inni. A benti teára már szinte rá sem tudok nézni, nem tudom, főni hogy tud ebből napi 1l-t benyomni...Ebédre megettem a zöldsalátámat a rántott halacskával, de elég kevésnek bizonyult. Újabb kávét nem is kívántam, szóval elmajszoltam egy almát.... Uzsonnára itthon  elővettem a grill serpenyőt, két virslit pirítottam, arra ráütöttem 3 tojást, aztán rájöttem, hogy hülyeség volt, mert a tojás le fog ebben a serpenyőben ragadni mindegy, egy kis mustár, egy marék saláta, az egészet összeöntöttem és nagyon finom volt, illetve éhes is voltam. Este ittam egy fogyis shaket 7-8 között és ennyi. Illetve hideg vízből bármennyi. 

Holnap reggel jön egy  cseh cég képviselője tárgyalni, lesz meló... 

El ne felejtsem, hogy reggel 7:45-re kell menni Zalánéknak és reggel is mosson fogat mindenképpen ,mert fogászatra mennek. 


Hétfő

 

Nagyon furcsa álmom volt, Jürgen Klopp nem ment ki a fejemből egész éjszaka.  Ekkora nyomot hagyott bennem ezek szerint, hogy kikapott a Liverpool Londonban vasárnap este.

Még vasárnap este olvastam Zalán ofőjének üzenetét. Volt benne annyi információ, hogy alig győztem feldolgozni. Jövő héten pénteken lesz a farsang, ahol római polgárnak öltöznek majd Ehhez egyetlen lepedőre lesz szükségük. Mármint per fő. Na most nekünk nincs is rendes lepedőnk, az összes gumis. Ráadásul színes, bár fehér is van egy-kettő, főleg a gyerekeké, de kivétel nélkül mind gumis. Nem is gondoltam hirtelen, hogy van még élő  ember, akinek sima lepedője van.  Mindegy, majd megoldják a suliban, én meg kérek anyutól egy sima fehér lepedőt, mert aztán eszembe jutott, hogy neki viszont csak olyan van....Nem nagyon látom Zalánt lepedőbe tekerve, de legyen ez az iskola problémája. 

Újabban sokat kínlódunk a pattanásokkal, erről nem is tudom, írtam-e, szerintem nem. Rékának is vannak mostanában olyan makacsabb fajták, pedig ő meg volt győződve róla, hogy megfelelő skin-care-rel az egész pattanás ügy egy gyerekjáték és megelőzhető. Most, hogy már a 17. felé tapos, azért meggyűlik a baja párral. Említettem neki, hogy talán a kevesebb smink, az alapos arclemosás, kevesebb chips, egészségtelen kaja csak segíthet. Plusz vettem is számos kenceficét, lemosót, tonikot és hidratálót, azt hiszem. Plusz, amit Réka vesz magának a különböző drogériákban. Van egy átlátszó tapaszféle, amit este kell a patikra tenni és másnap reggel, vagy valahogy úgy, levenni és ez a cucc, nem tudom, hogy de "kiüríti" a cuccot a.... na értitek. Bocs. Szóval ez tök jól működik, eddig még mindig pattanást le tudott szerelni. Kinyomkodni szerencsére nem szokták, bár mindkét felmenő és különösen Tibi lelkes kinyomó volt, de az én gyerekeim nem kapkodták el a tejfogak kicsavarását sem, ellentétben velem, hát a pattanásaikat is kitartóan.... érlelik,....

Szülői értekezlet is lesz jövő héten pénteken, ami Rékát illeti és előtte kedden Zalánnak. Zalánéknál az alapítványi bál lesz az egyik téma, amire nem megyünk. Réka ötödikes koráig mindig ott voltunk, azt hiszem, mostanra "felfejlődtünk" odáig, hogy fel sem merült bennem, hogy részt vennénk. Nem feltétlenül azért, mert nem jutott jegy tavaly a saját gyerekem fellépését megnézni a suli gálán, míg másnak a sógorkomajóbarátszomszéd ÉS annak a gyereke is ott lehetett, neeeem, ez elég hátul van a prioritási listán. Ráadásul retró lesz a témakör, amitől a hideg is kiráz, mindenhol retro habverő, porszívó és vasaló lesz a díszlet, na neeeeeem....Na mondjuk, egy klassz osztályközösséggel (szülőileg) nem lenne rossz a buli, az biztos. 

Zalán most közölte, hogy kizárt dolog, hogy ő lepedőbe tekeri magát a farsangon, nem fogja égetni magát. Hát szinte tudtam, hogy ez lesz.

Valamit még akartam, de Zalán kínlódik a szavakkal itt mellettem és megy a pólómeccs is a románok ellen. Bogen schiessen, Hürden laufen, Gleitschirm fliegen, ilyeneket tanulnak...