2018. május 3., csütörtök

Egyszer élünk?

Megfogadtam, hogy nem írok semmi nyafogósat. Ha mégis, az vagy új keletű nyafogás (mármint a témaköre új) vagy nekem fel sem tűnt, hogy éppen nyafogok. Mindenesetre ígérem, türtőztetem magam.

Továbbá nem írok többet a lakásfelújításról sem.

Ezek után viszont egyáltalán nem tudom , miről írhatok még. Na persze, a gyerekekről....Egyébként újabban sűrűn eszembe jut, hogy befejezem a blogot, merthogy a gyerekek már elég nagyok ahhoz, hogy olyan emlékeik legyenek, amelyek megmaradnak tartósan. Szóval miért is ez a blog? Máskor egyszerűen unom a saját történeteim illetve azon túl, hogy át vagyok kénytelen élni egyes eseményeket, még le is írom őket utána, sót szórván a sebbe…Na mindegy, úgyis szólok, ha egyszer elég volt, de az még nem ma lesz. Mondjuk, hogy Zalán érettségi eredményeiről lesz módomban beszámolni, azt nem tudom elképzelni….Lehet, nem is fog érettségizni, vízvezeték szerelő lesz Dubaiban és boldog tevetulajdonos, fene tudja.

Hétvégén összeszereltük a nappali bútor majdnem 2/3-át. Nahát HomeMax-éktól ne vegyetek bútort egy lapra szerelt asztalos mellékelése nélkül, mert cumi lesz a vége. Tibi szerintem elég ügyes, de vért izzadtunk, mire a bútorok elfoglalták helyüket (nem, nincs glettelve, festve, de erről nem akarok beszélni) . Az egyik bútorlapból hiányzott egy furat, illetve a másik oldalra nyomták be….A másik szekrénynek meg lóg az egyik ajtaja kb. fél centit, de hát kicsire nem adunk. A legnagyobb szekrényt még nem mertük volt időnk összeszerelni….

Ebédidőben: Ma jön a légkondis srác, nem leszek otthon, remélem, Tibivel kitalálnak valamit, hogy elviselhető klíma legyen fenn  nyáron is…most, hogy 28 fokok vannak tartósan, már elég melegecske van, de összenyitott ablakokkal ki lehet bírni. 40 fokban erre nem lesz esély. Újfennt elkezdtem vágyakozni Finnországba, pedig azt csak később szoktam mantrázni....

Tegnap volt Réka zongorás próbája. Majdnem hibátlanul fújja a darabot, amiről nem tudom, hogy vizsga darab vagy bemutató darab vagy mindkettő, egyre jobban vesztem el az irányítást a sulis dolgok felett. Azt sem tudom, mikor lesz ez a fellépés / vizsga/ nemtommi ... Zalán padlóra küldött hétvégén tollbamondásilag, amikor is hosszas nyaggatás után hajlandó volt leülni tanulni (3. nap sikerült csak), majd minden szót ly-vel írt le. Én azt hittem, egyszerű szabály, hogy a szó elején a j mindig j…kivéve lyuk és társai, de hát nyilván nem mindenkinek. Lyó, Lyáték, Lyutalom…..Hát nem tudom. Egyébként ügyes, az órai tollbamondásban csak egy hiba volt .A LYUT….. VÁÁÁÁÁÁÁ! 

Repkedtek haza tegnap mindenféle levelek mindenféle táborokról…egyik 18000, a másik egy híján 21 17000….Réka nagyon szeretne menni az atlétika táborba, hát legyen, de ezzel lezárjuk a táborok sorát a nyárra, azt gondolom. Augusztusra talán laposra unják magukat a gyerekek, hát majd fejlesztik a kreativitásukat. Rékával elkezdjük majd az angolt a nyáron, már nagyon várja (minecraft….), úgyhogy ha tudtok nagyon jó angol könyvet kezdőknek, szóljatok, lécci! Én a Cambridge-i könyveket ismerem, onnan , hogy First Certificate….Nem hiszem, hogy odáig eljutunk szeptemberig. :)

Réka holnap német TZ-t ír a félév nagy részének anyagából. Mivel a 4 napos hétvégén csak nyávogott, ha a tanulás szóba jött, egyedül a szótárt tudtam kikérdezni....nagyon remélem, hogy az órai munka/gyakorlás elég lesz az ötöshöz. Matekból ma írnak, de az simább ügy elvileg, múltkor is 100% lett gyakorlás nélkül szinte. Zalánék a 19-et gyepálják, úgyhogy itt is várható tz, amit soha nem jelentenek be, de attól még felmérő a felmérő. Gondolják , így kevésbé fáj? Hát nem jobb megijedni, mint félni. Mondjuk, Zalánnak egy ellensége van, a közönye,….Tegnap hazajött egy papírfecnivel, amit gyanítom, nem tegnap kapott, hogy kiveszik az anyák napi műsorból, ha nem tanulja meg a szövegét másnapra. Mivel nekem nem akarta elárulni a versét, lecsoszogott az apjához tanulni, de még előtte azt vicsorogtam, hogy ha kiveszik az anyák napi műsorból, semmi gond, de akkor mi nem leszünk ott, anya-fia szinten, mert sajnos ilyen görény vagyok, hogy más gyereke nem érdekel anyák napja szempontjából…. Remélem, nem veszik el tőle a szerepét és nem ő lesz a bioháttér…. Elegem van erre a tanévre a tanárokból, az biztos. MInden tiszteletem némelyiknek, de olyan sem sok van....


16.40: Hát nagyjából ez a helyzet. Ja, szombaton elhozzuk a kiskutyánkat, bár nem akarok inni a medve bőrére, mert pont nem tudom elérni a tenyésztőt, hogy erről ő is tudjon. A gyerekek már alig tudnak aludni az izgalomtól, legalábbis Réka….és én. Anyámnak sem mertem még elmondani , sőt senkinek igazából, nehogy azt higgyék/gondolják/mondják, hogy nem vagyok normális….Lehet, de csak egyszer élünk.