2013. június 10., hétfő

Hasmars, hess!





Pénteken délután - mivel hasmenése nem csitult, viszont fenyegetően közeledett a  hétvége - elvittük orvoshoz Zalánt. Ez megint egy "irodás" nap volt mindhármunknak, de végül is beestünk a rendelőbe még kapuzárás előtt. Szerencsére egyetlen beteg várakozott előttünk, már az sem konkrétan várakozott, mert éppen a doktornéni kezei között visított szegényke. Réka és Tibi kinn vertek tanyát a teraszon, a bejárat előtt (ha azt annak lehet nevezni  ....nem nagyon) és ahogy ki tudtam venni Jóreggeltkekszet majszoltak. Tibinek vannak heppjei, pl. hogy autóban nem eszünk, nem iszunk (max. hideg vizet a szomjhalál szélén), most fény derült még egyre (heppre): rendelőben nem eszünk, nem morzsálunk. Az lényegtelen volt, hogy a kisasztalt vastagon fedte valami csokikrém szerű izé (remélem az volt)...mindegy....Az meg most ugrott be, hogy az egyik anyuka kutyagumit talált a múltkor a rendelő közepén, de morzsa tényleg nem sok szokott lenni a váróban.

Doktornénit újabban nem nagyon szeretjük. Pontosabban akkor magasabb volt a tetszési indexe, amikor még kijárt hozzánk 3000 kemény magyar forint fejében és lestátuszozta, megvizsgálta a gyerekeket....Aztán eme díját felemelte 4000-re, Zalán elmúlt 1 éves és úgy döntöttem, ennyi pénzért sétálok 10 percet, várakozok 10 (20)  hátrányos helyzetű roma között egy évben mondjuk 4-szer. Ha ügyesen taktikázom és csakis a rendelés legvégére toppanok be, akár még más fehér embert is láthatom magamon kívül. 

Doktornéni pirosnak látta Zalán torkát és az orrában is látott váladékot. Ez bizony VÍRUS, anyuka, melléktünet a hasmenés. Oké. Kaptunk Humana elektrolitra receptet (2 tasaknyira, mintkettő a lefolyóban végezte 50%-ban legalább), valamint ajánlást Protexinre és Tantum Verde-re. Ennyi. Én kicsit keveseltem az ellátásun szinvonalát magamban, de persze ő az orvos. Eszembe jutott, hogy egyszer kihívtam a hasmenéses Rékához, akkor még székletdobozt is kaptunk, hogy nehogy valami csúnyaság legyen....és 7000 Ft-tot hagytam a patikában. Most meg annyit mondott, hogy székletdoboz nem kell, csak ha lázas lesz a fiú és közösségbe jár. Nem jár. Hogyhogy még mindig nem jár? Hát csak mert májusban volt 3 és bölcsődébe nem akartuk járatni (és fel sem vették volna). Ezen a párbeszéden kicsit, minimálnyit berágtam. 

Aztán távozás előtt említettem, hogy fütyi gondunk van (az nem jutott eszembe, hogy a 3 éves státuszt sem csináltam meg még doktornéni, no majd legközelebb). Erre megnézte a problémás testrészt.....Hátra húzta neki annyira, amennyire még soha senki, de így kiderülhetett, hogy csőrszerű neki a szűkület, nem csak letapadás, úgyhogy ennek szike lesz a vége. Persze ez sem biztos, doktornéni is látott már ilyet oldódni 4-5 évesen, de ennek azért kicsi az esélye. Kaptunk beutalót a gyermek sebészetre....ha elmegyünk, biztos lesz a műtét. Nem tudom elképzelni, hogy azt mondják ott: várjuk még, húzogassuk, kenegessük...hanem kapunk időpontot a nyisszantásra. Várhatóan nem is plasztikára, hanem a metélésre. Majmeglássuk, no!

Egyelőre most nem gondolok arra, hogy altatják, elviszik, műtik....brrrr.....

Hasmenés végül vasárnapra enyhült, amikor is adtunk Zalánnak egy kis hasfogót. Elvileg vírusnál nem szabad lenne, azt mondta a patikus lány, de negyedik nap a fosás történetében megengedtük Zalánnak a hasfogó luxusát. Hogy, hogy nem, mára jobban van. A hasmesés abba maradt, már  csak erősödnie kell. Szegénykém, egyébként is cérnahuszár, hát még most, 4 nap hasmars után....