2015. március 27., péntek

Minden évben


Minden évben van egy nap - megfigyeltem az otthon töltött bő 6 év alatt - amikor beköszönt a tavasz. Számomra. Amikor átfordul a tél tavaszba. Visszafordíthatatlanul. Ez valami lelki dolog inkább, ráhangolódás kérdése, illatok, fények hatása főleg, de tényleg így van. Ez a nap most a TEGNAPI volt. Innestől fogva eshet a hó, fújhat a szél (ne tegye!), de TAVASZ van és kész. (Szegény apukám bárcsak....)
 
Hát nem CukkermukkerZabálnivalóTündérKirálylány?????
 
 
Még mindig Pro Patria napok vannak a suliban és ma valami oknál fogva ünneplőben kellett menni...Talán a suliba látogató tanítónénik kedvéért, akik sok-sok éve tanítottak a suliban, nem tudni. Délután NyelvÉsz verseny, megyei döntő. Tibi fuvarozza majd a két kis továbbjutót és a tantónénit a verseny helyszínére. Ami a felkészülést illeti, noshát.... olyan nem sok volt. Innen szép teljesíteni. Eljátszótereztük az időt tegnap is, tegnap előtt is. Ugye csicseregnek a madarak, gyerekzsivalytól zengenek a játszóterek....Egyelőre vége annak az időszaknak, amikor ovi-suli után vágtatunk haza, nem nézünk sem jobbra, sem balra. Érdekes lesz megfigyelni, mikor fogok tudni vacsorát főzni ezen túl. Mert persze a "hideg vacsora" a gyerekek számára szitokszónak számít, annak ellenére, hogy mindkettő meleg ebédet kap a korának megfelelő oktatási intézményben.  Azt hiszem, fel kell frissítenem emlékeimet villám kajákat illetően....
 
Na szóval hogy a tárgyra térjek és ne karatyoljak össze és vissza, azért átfutottuk a típusfeladatokat. Vagy azok egy részét. Kíváncsi leszek, hány pontot ír eme derék leányka. 50% felett minden eredménynek örülök. Ámbátor, ha nulla pontja lesz, akkor is imádooooom a bolondulásig.