2022. július 18., hétfő

1456. nap

 Vagyis még csak a 14., de már elfelejtettem, milyen zuhanyozni. Vagy hogy hogy néz ki egy fürdőkád.....Abban a nagy műanyagkádban fürdünk esténként, melyben valamikor a két bébi méretű gyermekünk pancsolt nyáron. Nem nehéz elképzelni, hogy Tibi nem fér bele és én sem igazán. Nem úgy, mint Dennis, a komisz a fürdőkádas jelenetben.

A Burkoló csütörtökön jött először a Vizesek után, asszem, volt két nap, amikor kerestem, hogy mit csinált 8 órán át, de kiderült, hogy nem is töltött itt annyit. Felkent valami kék cuccut a kád fölé a falra, a másik nap már nem is tudom, mit csinált. Jött vasárnap is, dolgozott fél 8-tól kb. négyig. Pont szundikáltam, amikor elment, mert reggel hajnalban kellett kelnem, nehogy találkozzak vele a lépcsőn hálóingben, kócosan, mezítláb valamikor 8-9 között, amikor normális esetben szoktunk vasárnap reggel felébredni. 

Úgy volt, hogy csütörtökön jönnek vissza a Vizesek (ugye ma van hétfő), addigra végez a Burkoló, akinek 20-án már máshol kell kezdenie egy teljes családi ház burkolását (ki burkol le hidegburkolattal egy teljes házat? Na mondjuk van az a fahatású járólap, azt el tudnám én is képzelni nappaliban, szobákban, esetleg, ha padlófűtés van alatta. Bár ugye nálunk ez nem opció, csak a parketta és "utánzataik".Most hangosan gondolkodtam.)

Szóval ma bejelentette a Burkoló, hogy nem fejezi be szerdán, egy nap alatt nem fejezi be a falak burkolását, nem teszi le a padlót és nem fugáz ki mindent és még utána 2 nap száradás a fugának...... így csütörtökön nem tudnak jönni a Vizesek visszatenni a kazánt és így nem lesz melegvizünk, vagyis továbbra is a nyamvadt műanyag kádban kell préselni magam minden este és a töltöttkáposztás edényben vizet melegíteni. Kicsit fogytán a türelmem, próbálok nem hisztizni. 

Azt nem tudom, hogy mikor jut ideje az új projekt mellett (teljes ház burkolása) befejezni a fugákat, gondolom, azért szán rá időt, nem az lesz, hogy most 2-3 hétre eltűnik. Mindegy, lesz, ahogy lesz. Így is örüljek, hogy legalább a fürdőszoba numeró kettőben tudunk fürödni. Csak már nem vagyok abban a türelmi állapotban, hogy az ilyesmit tudnám értékelni. Most már meleg vízes zuhanyt akarok és most akarom. 

Nem is meséltem, hogy a csodával határom módon sikerült szállást foglalni Torockón. Egy kulcsos házban leszünk augusztus 20-a körül 3 napot és már nagyon várom. Úgy kellett rimánkodni a tulajnak, hogy a kutya betehesse a lábát a házba, de végül belement. Most sem tudom elmesélni, mert folytatnom kell a vacsorakészítést. Majd legközelebb. 

Becsüljétek meg a melegvizet, ami a csapból folyik a fürdőszobában! :)