2017. május 4., csütörtök

Felvették

Tegnap megérkezett a suliból a levél, hogy Zalánt felvették a kéttannyelvű osztályba Réka sulijába.  Van tehát két Rákóczis gyerekem, mert máris tanulói jogviszonyban van. Ezen biztos bőgök egyet, ha nem pont a munkahelyemen kapom a hírt. Valahogy, amikor a levelet bogarásztam (mert nem tértek ám rögtön a lényegre) nagyon kevés kétség volt bennem, hogy a nyelvi osztályba kerül, már éreztem, hogy nem lesz hidegzuhany.  Igen, az én picike fiacskám (akire immáron 128-as ruha illik átlagosan) ősztől az 1.a osztályba fog járni. Akadt egy csomó gondolatom is az öröm és a megkönnyebbülés mellett, de úgy döntöttem, hogy csak az örömnek adok helyet, minden más várhat.
Most intézhetjük a diákigazolványt, illetve június 2-án ballagás...

Ma volt az anyák napja az oviban, nyolcszemközt elmondott nekem Zalán egy verset....Illetve lesúgta neki a felét az óvó néni. Nem sírtam. Nagyon igyekeztem nem beleélni magam a vers tartalmába. Az óvónénik szerint ez a legbensőségesebb anyák napi buli....Biztos velem van a hiba, de túl azon, hogy Zalán nagyon cuki volt, az jutott eszembe, hogy egy verset igazán megtaníthattak volna neki egy félév alatt. Node ne legyek már gonosz, huss, csak megérintett a gondolat, már felülemelkedtem ezen. Mindjárt úgyis magunk mögött hagyjuk az óvodát. Hat év után először, szeptemberben semmi dolgom nem lesz ott. Annál több a suliban, pár utcával arrébb....

Lesz egy német kéttanos elsősöm, heti 5 német órával (plusz néhány óra még németül is lesz) és egy negyedikesem, aki szintén szintet ugrik és heti 5 német órája lesz. Idén felüdülés volt az a két nap, amikor nem volt német óra a 3b-ben..... na hát annak a szép világnak is vége lesz. :)

Node a lényeg, hurrá, hurrá, Zalánt felvették a kéttanos osztályba, szóval bizonyos szempontból folytatódik a családi hagyomány, tesóm két angolos csemetéje után Zalán is kéttanos lesz, csak éppen németes.

Azt hiszem, legfőbb ideje, hogy megtanuljak németül......