2015. október 28., szerda

Jajj, de jóóó...



... a habos sütemény is, naná, de most igazából az őszi szünetre gondoltam. Szerintem átmenetileg leállt az őszülésem ebbe a nagy nyugalomban.
 
Este Tiboromat a meglepetés erejével érte, hogy ma 10.30-kor Zalánnak randevúja van E.-vel (pszichomókus) a Nevtanban. Még csak 2 hete szajkózom egyfolytában, forgattam ringlispílként a szemem gondolatban. Hangosan nem mondtam inkább semmit, nem voltam benne biztos, hogy hangos volt e az a szajkó vagy csak magamban morfondíroztam a mai időponton. Akárhogyis, felajánlottam, hogy veszek ki szabit sürgősséggel és elrángatom a legénykét én E. elé. Úgyis pont tegnap világosodtam meg a hazafelé vezető buszjáratomon, egyik pillanatról a másikra, hogy az ÚjÉv utáni szabikat már nem ennek az évnek a terhére kell majd kivennem a karácsonyi szünetben. Hohohohóóó! Szóval valószínűleg kicsik nagyvonalúbb lehetek velük, mint gondoltam.
 
A ház ura nem élt a lehetőséggel, pedig tényleg szívesen maradtam volna otthon, legalább délelőtt. Aztán jött a következő csapás számára, mikor finoman emlékeztettem, hogy 5 órakor edzés a Ligetben Zalánnal. Sokszor érzem magam a személyi titkárnőjének. Tiborom azt hittem, kardjába dől és elkezdi a falat kaparni. Kijelentette, hogy ő nincs és nincs és NINCS. Vicces látvány volt. A kegyelemdöfést az adta meg, amikor elcsipogtam, hogy emlékszik e rá, ma megyek orvoshoz, este 7 felé. Ahhoz, ahová kb. 5 éve egyfolytában készülök. Na majd ma! Akkor láttam, kicsit összeomlott. Viszont otthon dolgozott kb. fél 7-től, ami bámulatos hatással van idegeimre, mindig rácsodálkozom.
 
Visszatérve a dokihoz. El telt hat év a legutóbbi látogatásom óta. Oké, Zalán 5,5 de a szülés és a hat hetes vizsgálat, nem számít.  Hihetetlen és szégyellem is magam. Különös tekintettel arra a megjegyzésemre, amit valamikor két gyerek között ki találtam ejteni a számon, hogy minden nő hülye, aki nem jár el évente-két évente szűrésre. Mert vezető halál ok, rutinszűrés, blablabla....erre mit csinálok? Hát pont ez az, semmit. Távol maradok. Meg soha nem érek rá. Most aztán majd lehet picit majrézni abban a pár napban, hétben, már nem is emlékszem, milyen hamar van eredmény. Feltéve persze, ha rendel ma. Annak szurkolok, hogy rendeljen, túl akarok esni az egészen.

Ui: Újabb csomag érkezett ma reggel, ajándékokkal teli a közelgő ünnep dömpingre. Rékának egy kis pónis csomag, ezt majd mamától kapja, Zalánnak vonatos cuccok. Majd összeírom, kinek mit vettem és hová dugtam, mert találtunk mi a nyáron a szekrényben húsvétkor elfelejtett nagy doboz gumicukrot. Mondjuk, ennek is megvan a maga varázsa...