2021. augusztus 11., szerda

Nyaralás képekben 2021


Az esős napon átrobogtunk Balatonfüredre. Igazából addig mentünk, míg el nem állt az eső és hát elég messzire kellett menni Siófokról, míg elállt. Én eredetileg inkább Veszprémbe vágytam volna, de élénken tiltakozott a banda, mert legutóbb bőrig áztunk az állatkertben és ez mély nyomokat hagyott. 

Füreden a kilátóig másztunk fel, de felfelé kaptam egy idegösszeroppanást, amikor a kutya össze-vissza ugrált a sáros mancsával és többé nem voltam úgymond emberek közé való, szóval mérgemben visszafordultam. Igen ám, de eltévedtem, amikor lehiggadtam és mégis a gyerekek után eredtem volna. Annyi elágazás volt és nem tudtam , merre mentek. A kocsinál találkoztunk legközelebb, szerencsére lefelé nem a hegy túloldalán találtam magam..... 

Egyébként ennek a kilátónak rossz az ómene, annak idején, kb. 17 éve lefelé megcsúsztam a füvön (akkor rekkenő hőség volt)  és a fehér nadrágom a fenekemen eléggé zöld színre változott. Fehér nadrágban túrázgatni, no comment....Tibi meg végig azon röhögött, hogy kizöldült a senekem....Egyébként azóta eléggé kiépült a Lóczy barlang környéke, hoppá! 


Voltak akik feljutottak a kilátóba, a jobbak....ugye....


Aztán kitaláltuk, hogy Tihanynál is szétnézünk, elvileg a tó kutyabarát, de azóta már hallottuk, hogy mégsem. Mindegy, mert olyan metsző szél fogadott, hogy Zalán szó szerint belilult. Én említettem, hogy hozzanak pulcsit, de mint annyiszor, most sem fogadtak szót, így sajnos Tihanyról most lemaradtunk. Amilyen idő volt, ott és akkor ezt senki nem bánta közülünk. A képen a kreatív Réka megosztja velünk a KUTYA plédjét....bravó!


Dió inthahouse.....


Családi kép készülőben, muhahha....


Szépségesem


Szépségesem 2

 

Tanszer beszerzés több körben



A tanszer beszerzés nagyyrészt megtörtént, néhány apróság jutott még eszembe, ami szokott kelleni, illetve bár drága, de nagyon praktikus. Ilyen az 50 db genothermet befogadó mappa, ebből vagy 3 per gyerek, hogy a fénymásolt lapok ne külön életet éljenek…Még erre így is elég nagy az esély,, mert a lapok nem tudnak berepülni maguktól a mappába.. Szóval még nyaralás előtt elvágtattunk az Auchanba, ahol – szerintem- a legnagyobb a füzet választék. Rékának azokat a vastagabb A4-es füzeteket szoktam venni olyan tantárgyakból, amiből több, mint 2 füzet elfogy per tanév. Ilyen a német , a matek, a töri. És hát rengeteg – rengeteg füzet elmegy egy évben, szinte hihetetlen. Spirálfüzetet nem használhatnak egyelőre. Most már biztos, hogy általánosban nem. Döbbenet, hogy már nyolcadikos lesz a Kispipi.

Zalánnak vettem még A5-ös füzeteket is a felsős A4 mellett, pedig Rékánál annyira magabiztos voltam, hogy A4 kell….igazából mindegy, a tanárok a gyerekekre bízzák a legtöbb esetben a méretet.
Most tegnap futottam még egy kört az Auchanban, amíg Tibi a cimborájával akadt össze a sorok között, én beszereztem a rajzra szükséges eszközöket és a ceruzákat. Radírból soha nem lehet elég. Faber-Castell szürke ceruzákat szoktam venni, most már a vékonyabb fajtát, ez most akciós volt, de nem volt készleten, így online rendeltem belőlük jó sokat.

Nem is tudom, valahogy a szokásos lelkesedés hiányzott belőlem a tanszerek beszerzése során. Tologattam fásultan a bevásárlókocsit, búsan legelgettem a szemem a tanszerek széles skáláján és közben arra gondoltam, hogy te jó Isten, de jó lenne, ha már február lenne és Réka írt volna egy marha jóf felvételit, minden annyival könnyebb lenne. Így meg előttünk van még az egész felkészülés. Ráadásul nem a szorgalmas Réka lakik mostanság nálunk, hanem a nagyvonalőan hanyag, szóval megint jajjjj.....jaj. Az hab volt a tortán, hogy láttam elsuhanni mellettem Réka fizika-kémia tanárát is, jajjajjj….

Tesi cucchoz elvileg megvan mindenük, Zalánnak viszont új ünneplő kellene, nadrág egészen biztosan. Sőt, egy fekete cipő is dukálna neki, amolyan ünneplő…Ja és a sulis nyakkendőt meg kell varrni, mert folyton elszakad a csatjánál. Igaz, most felsőben kapnak normálisabb nyakkendőt.

Zalán kapott új iskolatáskát is felső tagozatra, elsőben kapott utoljára táskát és még most is full jó lenne, de már .... dedós, ugye. Az új két évre biztos elég lesz, hetedikre valószínűleg kell majd egy nagyobb is, akkor annyi tk és mf lesz a listán.

A sima ceruzák mellett vettem rotring ceruzákat is, Zalánnak találtam 1mm bélvastagságút is, ami tök jó, sokkal vastagabb, mint a standard 0,5-ös. Van 0,7-es is, hogy semmibe ne szenvedjünk hiányt. Rajzlapot osztálypénzből szoktak venni, ámde én itthonra mindig veszek 50 db-ot. Végtelen mennyiség kell még füzet és tk borítóból és címkéből. Réka idén először a legolcsóbb, legsimábbat válaszotta, semmi ló és lányos cucc. Még jó, hogy nem a gyászkeretes kellett neki, igaz, olyan nem is volt szerencsére.

Közben a kutya tegnap este macskaüldözés közben újra elszaggatta a farkaskörmét a bal mellső lábán, úgyhogy ma a dokinál kezdett Tibi vele és próbált időpontos kisállatok közé beékelődni egy kis nyisszantásra. Most harmadjára szakad be a körme ilyen módon, hát egy élmény. Reggel nagyon cuki volt, általában kér reggelit, aztán alszuk tovább a kanapén, de most nyugtalanul járkált fel és alá és kérte a simogatást, mintha azt mondta volna, hogy Vigyél dokihoz , szivi, valami állatira nem stimmel a mancsommal!!! - Tibi mesélte, hogy tökéletesen viselkedett a rendelőben is, tudta hová mennek és miért, tartotta a mancsát a doktornéninek és amikor a tényleg vagdalós kedvébe jött, csak ennyit nyiffant és már vége is volt mindennek. Egyszerűen zseni ez a kutya. Most zokni van a lábán, a kötést majd holnap cserélni kell, aztán várjuk, hogy kinőjjön az új köröm, karom. Vagyis nem várjuk, mert majd újra beszakad. Illetva majd a másik, az a soros, az a hosszabb. Én nem tudom, lehet, hogy zokniban kell majd sétáltatni, hogy a karom jobban a lábához simuljon és ne tudja letépni fű, fa, virág? Jól fog kinézni, nem mondom......