2012. november 9., péntek

RÉKA

Általánosban volt egy lány, aki felettem járt pár osztállyal. Rékának hívták és az ének-zene tanárunk lánya volt. Emlékszem, azon morfondíroztam, hogy Réka, Réka...pont úgy hívják, mint otthon a kiságyamat (Vagy kanapét? Már nem emlékszem.) Aztán elröppent pár évecske és lám, első gyermekemmel a szívem alatt erős befutónak tűnt sokáig a Réka. 
Futottak még: Emese, Anna, Kinga....
És végül nyert is. Hiszen szuperjó nevecske ez, egykoron Attila felesége és Koppány lánya is ezt viselték. Akkor még nem gondoltam, hogy különösebben lehet becézni (aztán ezt megoldottuk, találékonyak lettünk) de még ez is tetszett benne. Rövid, tökéletes, ahogy van. Számunkra az volt és az ma is. 

Isten éltessen sokáig neved napján, Rékám!

Réka, Réku, Réci vagy ahogy leggyakrabban hívom mostanság......Muci

Balettomán

Néhány résznyi Angelina balerina mese elrepítette Rékát odáig, hogy esti rutinunk betonbiztos része lett a Hattyú Tava balett verziója a tévében (hála neked, internet). Réka csillogó szemmel nézi, ahogy én kisebb koromban. (És még ma is egyébként, minden megszűnik körülöttem, ha balettet látok) Balett cipőről és tütüről álmodik és állítja, hogy az a híres részlet, amikor négy kicsit hattyú táncol, már nagyon jól megy neki. Egyedül is lenyom 4 hattyúnyi táncot. Odette 32 db "fouetté en tournan forgása" azért még bevallottan csiszolásra vár. Éééédes, drága....




UI: Egész nap köhögök és vedelem a teát. Ha nem ihatnék, már megfulladtam volna a köhögéstől. Szépen vagyunk....Réka stagnál.