2018. szeptember 12., szerda

14.-16. nap a nemtomhányból


Reméljük, 30 fölé nem megyünk, hm....
Tegnap, vagyis a 15. napon volt itt a villanyszerelő és leföldelt valamit, ami le kellett, fogalmam sincs, a kapcsolószekrényben matatott és lekapcsolta az áramot, amikor a kutyának főztem a farhátat. Na mindegy, elkészült így is. Igen, tudom, ezt már írtam tegnap, de hát mégis csak egy másik naphoz tartozó infó ez.

Szerda van és még híre nyoma nincs senkinek, aki átvenné a rendszert, gázórának meg pláne nem, a vizet meg még annyira sem vezették a kazánhoz és ha ez így marad egész héten, jövő héten már eléggé pánikolni fogok, hogy előbb utóbb meg fogunk fagyni…..Még most istenes, mert meleg van, éjszakára ugyan kinn lehűl a lakás, de benn nem. Csak mi lesz, ha jön egy jó kis lehűlés? Hát eddig tartott a nyugalmam, remek.


Zalánka tegnap hazaballagott egy fürt szőlővel a táskája aljában….állítólag a tantónénitől kapta. Hogy közben must lett belőle, nem hiszem, hogy feladat volt. Illetve megint elhagyott egy ceruzáját. Kb. az ötödiket, ki számolja? Ha ez nem lett volna elég (nekem az volt) , hazaérkezés után fél órával, amikor nekiültünk volna tanulni, a homlokára csapott, hogy a német házija , az a lap a padban maradt…Rögtön görbült lefelé a szája finoman, de Tibivel visszaslattyogtak és hazahozták a papírt. Addig én sínre tettem legalább a vacsorát. 

Zalánnal tanulni nem egy idegnyugtató élmény….mondtam már? Most hazajött megint egy tollbamondás 1 hibával, úgyhogy nem panaszkodom…..bár az ismétlős matek példák tele vannak indokolatlan hibával 9+1=11…amikor a tízes átlépés nem téma neki, régóta nem….De ilyesmin már fenn sem akadok. Nagy hangsúlyt fektetünk most a folyamatos és rendszeres német tanulásra, mert sok kicsi sokra megy, egyszerűbb napi fél órát németezni, mind szenvedni hétvégén. Mondjuk, a napi fél óra nem biztos, hogy elég lesz, ha nem lesz kész a napköziben a házi….erre majd rájön ő is.

Rékával még nem tanultam, kikérdeztem ezt- azt , de képben volt….Már van egy német ötöse és egy ének. A szövegértés jegyet még nem tudjuk, jövő héten írnak természetismeretből...Én nem tudom, az én emlékeimben a szeptember olyan kis laza nyugis hónap volt, még a gimiben is (fősulin meg pláne...), erre ezek második héten durván belehúztak....

Éles témaváltás, politika, ugarja át, aki nem nem bírja!

Strasbourg pedig döbbenet, nem tudok nem írni erről, mert a kedd esti események egyszerre döbbentettek , sokkoltak és elkeserítettek. Illetve némi hányingerem is támadt. Ezek után a szerda már nem volt meglepetés. Remélem, lesz fordulat a jövő évi választásokon. Nigel Farage beszédeit hallgattam hajnalban, kár hogy éppen folyik a Brexit..vagy hát nekik biztos nem kár... Nagyon sokszor volt a múltban, hogy meg tudtam érteni más emberek politikai felfogását, legyen az bármilyen párt melletti állásfoglalás. De most van egy olyan pont, egy olyan téma, amiben nem szabad lenne, hogy véleménykülönbség legyen kormánypárt és ellenzék között, még akkor sem, ha ez más országokban is így van. És hogy éles ellentét van és ez nem befolyásolja bizonyos pártok melletti kiállást, az megdöbbentő és egyszerűen nincs is rá jelző....Ezzel kapcsolatban légyszi ne írjatok kommentet, ha kérhetek ilyen,  köszi! 


Egyébként a fogyókúrám pont egy hónapja tart, ledobtam 4 kg-ot,  de még ugyanennyi van hátra. Én máris jobban érzem magam , sikerélményem van, minden nap egy kicsivel könnyebb vagyok. 1350 kalóriát eszem kb., illetve nem, nem ennyit eszem ám, de a többit ledolgozom, 40 perc kerékpározás (30 perc ámokfutás, mikor mi) és egy óra sétába vegyített kocogás a kutyával. Olykor másfél. Hétvégén kettő. És akkor még a házimunka során elégetett kalóriákat nem is számolom hétvégénte, amikor 4-5 órát szaladgálok egyfolytában. YAZIO, imádlak! Ajánlom mindenkinek, akinek a kalóriaszámlálós módszer fekszik. Egyébként - nyilván - karcsú és dögös még mindig nem vagyok, már nem is leszek, mert vén vagyok, mint az országút de azt sem mondanám a tükörképemre, hogy az ott egy kövér nő. Alakulok, no. Van az a zöld virágos nadrágom, amit a netről rendeltem, de szűknek bizonyult, na abba már bele tudom préselni magam. Már csak mérsékelt hurkát vet benne a hasam, hehehe....

Sajnos a bicikli szezonnak lassan vége, le fog fagyni a pofám októberi reggeleken rajta, de a kutyával muszáj sétálni/futni….vagyis mozgásban nem lesz hiány. 

Holnap már csütörtök. Ha iskola van, minden nap duplán számít, vagyis olyan, mintha nem a hét negyedik, hanem a nyolcadig munkanapja lenne. 

Ja, még mindig nem tudni, Rékának mikor lesz a fuvolaórája, egyelőre a szolfézst sem sikerült benyomni minden csoportnak. Hát van a városban másik zeneiskola is, bár csak végső esetben váltanék. 

Réka most mondja, hogy az új tantárgy a tánc és dráma (na mert ilyen is van), a várakozással ellentétben nem gyakorlati óra, hanem elméleti. Hát túl szép is lett volna, ha egy élvezetes dráma óra és táncóra épül be az órarendbe. Már aggódtam volna, hogy valami nem oké....