2018. március 31., szombat

Tőmondatokban



Készült isteni kókuszos tekercs - elfogyott, fahéjas kalács - elfogyott, tiramisu - hűtőben, répatorta - mascarpones-tejszínhabos sapkára vár, rákóczi túrós - hűtőben érik, sonkaleves- elfogyott. Elégedett vagyok, még ha egy kicsit el is fáradtam.  Holnap reggel még lehet hogy összedobok egy kis sajtos rudat, de csak ameddig a kalácstészta dagasztódik és kel. :)  

Tegnap volt Zalán névnapja, nem volt ajándékeső, kapott egy játékot és egy könyvet, a ruhákra rá sem nézett. Mindezt nagyjából a család egészétől kapta. A húsvéti tojáskeresés is lesz majd holnap Mamánál, de mama már morog, hogy minden csupa sár lesz illetve mindenki...Azt hiszem, a gyerekeket nehéz lenne visszatartani bármitől, úgyhogy a tojáskeresés az alap...Kis szépséghiba, hogy a tojáskereséshez vásárolt Kinder tojásokat megtalálták és engedély nélkül felfalták (legalább egy sincs meg), úgyhogy ennyivel kevesebbet tudnak majd megkeresni, ez van. 

Megérkeztek az új bejárati ajtók is, irodába és házba, az ablakok berakása után ma az ablak körüli helyreállító munkálatok is megtörténtek. Kedden folytköv gletteléssel. Még a végén kész lesz a nappali! :)

Az idő nem tökéletes, változékony, de ma délelőtt pl. gyönyörű idő volt, illatos, tavaszi, meleg, vidám, csodás. Zalán nem érezte csak az esőszagot, de nem érdekes. Előkerültek a bringák, a görkori, focilabda. Zalán szert tett egy cimborára a szomszédságban, 11-kor egyszer csak megjelent a nagykapuban. Mint kiderült, nem kéreckedett el, úgyhogy volt belőle gubanc. This is the beginning of a beautiful friendship....Ki tudja? :) 

Főni az ígérte, hogy kerít nekem vizsgát, május 1 után kell telefonálnia az "emberének"....Hát meglátjuk. Azt nem említettem, hogy nem kell hogy full extrás kutya legyen, nekünk csak családtag lesz az eb, vadászvizsga hiányától nem kapunk pánikrohamot....

Nem is lettem olyan rövid. :) 

Boldog, áldott húsvétot mindenkinek!