2023. április 6., csütörtök

Nagycsütörtök




 Steve Balsamo eme zseniális produkcióját már megosztottam itt a blogban máskor is, de olyan letaglózó élmény, hogy húsvétkor minden évben előkerül. Többször nem is nagyon, mert olyan ereje van, hogy utána napokig ki sem megy a fejemben, teljesen maga alá gyűr, ahogy énekel. Angolosoknak különösen ajánlott, kötelező. Ha Jézus Krisztus Szupersztár, akkor nekem ő felülmúlhatatlan. Több ezer jelentkezőből választották ki a szerepre annak idején a musical londoni verziójába és állítólag még A. L. Webber is megkönnyezte, ahogy énekel. Hát egyáltalán nem csoda.... Bár maga a dal is olyan, mintha valami felsőbb hatalom vagy erő komponálta volna.

A mai volt az utolsó munkanap, de már elég csöndes volt. A németek közül pl. mindenkitől out of office üzenet pattant vissza, már egészen kétségbeestem, de végül az egyik kontakt a sok közül csak a helyén volt és megoldotta problémát. 

Futólag kipillantottam az ablakon egyszer csak és mit láttam? Hogy szakad odakinn a hó. Nem is akartam elhinni, megdörzsöltem volna a szemeimet hitetlenkedve legszívesebben. Aztán nem sokkal később, amikor újra kipillantottam, akkor óriási pelyhekben hullott, nem is kellett erőlködni. Hát ennyit a barackról, ami éppen virágzik, a meggyről nem is beszélve.

Egyébként nem nagyon történt semmi különös.  szombaton és vasárnap sütöm majd a sütiket a tervek szerint. Speciális kaja nálunk a sonkán kívül nem szokott lenni, úgyhogy most is csak tervezem, hogy lesz rántott husi, muszaka, brassói és talán carbonara is elkövetkezendő napokban. Vasárnap és hétfőn járjuk a rokonokat és remélhetőlen nem fogom magam többszörösen halálra zabálni....Különösebb nagytakarítást nem csapunk most már, múlt héten megvolt, ami megvolt, igyekszem a süteményekre koncentrálni. Ilyenkor már nagyon süthetnékem van, ontanám a sütiket, amíg olyan fáradt nem leszek, hogy pokolba kívánom az egészet, de most csak két nap "termelek", akkor sem bonyolult alkotásokat, szóval remélem, jó lesz. Ja és nagyon nem is ehetek majd belőle...Hogy aztán meg sikerül-e állni, azt még nem tudom. 

Délután megkóstoltam néhány csokitojást, nyammmm....