2017. december 8., péntek

Hurrá, péntek!



Megsütöttük ma a második ádventi sütit, ez pedig a linzer mama féle lekvárral. 60 dkg lisztból készült, így aztán nem marad belőle sok jövő hétre, azt hiszem. Bár Réka szülinapjáig kitarthatna. 

Ma megrendeltem volna a marcipán figurákat Réka tortájára, mire közölte a hölgy, hogy egyedi figurákat már nem vállalnak sajnos.... Kiguvadt a szemem egy hosszú pillanatra. Most vadászhatok macskákat a tortára (marcipánt) vagy színes marcipánt, amiből macskát tudok formázni. Nem tudom, melyik fenyeget nagyobb katasztrófával. Megkérdeztem a pasast, aki készíti a tortát, hogy nem tudna összerakni legalább egy tarka macskát és egy gombolyagot?? Mármint a megrendelt egyebek mellett. Mindig elfelejtem megkérdezni, mennyibe fog kerülni a torta....node félre, anyagiak, ha a gyerek 10. szülinapjáról van szó. Legalábbis ilyen mértékben. Pasikat és limuzint még nem bérelek ki neki. 

Még mindig nem szedtem össze, hogy melyik gyerek kitől mire milyen ajándékot kap, ami határozottan a túl sok ajándék rémével fenyeget....de a hétvégén összehozom (asszem). 
Anyu planel ágyneműt kér és vastag lepedőt hozzá, nem gumisat. Ez jó, mert ötletem sem volt, mit kaphatna. Persze a szokásos finomságokat minden évben meg szokta kapni. 
Főniék hétfőn megint külföldre utaznak, remélem, a távollétükben semmi dráma nem fog történni. Már csak azért, mert már csak a jövő héten van melóóóó! 

Nagyon elfáradtam. Ez megint egy nehéz és idegőrlő hét volt....főleg az eleje. Hétvégén kéglit kellene pucolni, beleértve a lépcsőházat is. Ajándékokat kellene vásárolni. Lesz a RepTárban az a Star Wars-os kiállítás, arra is el kellene vinni a gyerekeket. Egyszerűen hihetetlen, hogy két hét múlva karácsony. Most volt pár hete, hogy a negyven fokban barackot szedtem anyunál....most meg karácsony lesz...