2017. november 20., hétfő

Füstjelek

Pénteken felmondta a garázstulajdonos a bérletünket (saját garázsunk nincs, úgyhogy a közelben bérlünk egyet az utóbbi kb. 6-7 évben). Eladó volt a ház, illetve ami nagyobb érték, a hatalmas telek, amin a bontásra kész ház és a garázsok állnak, de olyan áron árulták, hogy nem gondoltuk, hogy ebben az évtizedben vevőre talál. Ezek szerint mégis, mert decemberben várhatóan költöznek, mi meg garázs nélkül marad….nánk, de ugye elvileg mi is eladtuk a lakást. Mondhatnánk, hogy a legjobbkor, hiszen nem is kell az már nekünk, ugye? Ma reggel pedig az istennek sem találtam Réka kulcsát, így nem tudom, hogy jön haza délután, szerintem sehogy….lehet, hogy elvesztette? (Update: meglett a szolfézsos táska alján. Na ezért nem használok én csak 1 azaz egy db táskát….) Ez is egy jel lehet, nincs már szüksége arra a kulcsra. Mondjuk, nem olcsó volt csináltatni neki és egy gyönyörű kulcstartót is vettem hozzá neki, szóval nagyon sajnáltam volna. 

Most a legnagyobb problémánk a kéglivel, az eladottal (?),- kiírom magamból, hátha úgy jobb - hogy beázik a WC. Mikor ázna be, ha nem most, amikor eladtuk?? Tud róla a vevő, nem arról van szó, de úgy volt, hogy a szellőző zárónemtommijét letépte a vihar, beleesett az eső és így áztunk be. De már minden oké, meg lett csináltatva. Viszont azóta ismét beázott a toalett, legnagyobb kétségbeesésünkre, szombaton ráadásul esett is eső bőven….Tibi egyenesen kinevetett, amikor felvázoltam az elméletemet, hogy valami nejlon izét felvihetne néhány téglával, hogy ne ázzunk tovább. Vagy napernyőt. Esernyőket? Végül vasárnap megcsinálta egy szaki, aznap már nem esett, legalábbis délelőtt nem. Olyan cefreszag áradt a pasasról délelőtt 11-kor, hogy voltak kételyeim, hogy egyáltalán fel kellene-e engedni a tetőre. Eléggé a tető szélén volt a gubanc. Mindegy, végül nem szédült le, egy olyan disznópörzsölő szerű (nem mintha sok disznót pörzsöltem volna, de arra emlékeztetett) izével leszigetelte és minden szellőző micsoda körül szintén, bár ott nincs beázás. 40 000 Ft- ot kért, aminek 2/3-t be kellene vasalni a többi lakón….meglátjuk, elvileg sikerül majd. Nem is ez izgat, hanem, hogy kiszáradjon a fal (mert nem is a plafon ázik, hanem a WC fal egy része….) és megnyugodjunk, hogy nem beázott lakást hagyunk itt. Már ha egyáltalán megveszi így, fene tudja. Még nem értesítettük, hogy bocs, de újra beáztunk. Este hajszárítóztam, tegnap délután is, ma reggel is….szerintem visszavizesedik, Tibi szerint javul….hát nem tudom, de az idő úgyis eldönti. Ha még pár napig visszavizesedik, akkor nagy pácban vagyunk. Ha színész lennék és drámai szerepem lenne mostanság, nem okozna gondok könnyeket kicsikarni magamból a színpadon.


Közben letört egy tömött fogamból egy darab (fél oldala) egy hónapja és szerdára kaptam időpontot. Szerintem ezt már írtam. Közben fáj egy másik is, szóval nem tudom, mi jön még….Egyelőre nem vagyunk betegek, ami jó.

Közben addig totojáztam, hogy nincs már decemberi időpont Réka szülinapjára a játszóházban, január elején lesz a bulija, amit annyira vár. Röhej milyen drága, de mást nem is kap….bár ha a fuvolára gondolok,azzal eleve kimerítettük pár év teljes ajándék készletét, ám nem lehet folyton a fuvolára gondolni, no.

Ma hajnalban jutott eszembe, hogy elfelejtettem elkéreckedni a főnitől a nyílt órákra a suliba….Reggel hétkor nyüszítve adtam elő, hogy akkor holnap én csak 10-re jönnék dolgozni, mert nyílt órák Rékának. Szeme sem rebbent. Szerdán ugye fogorvos, de majd otthonról figyelem az eseményeket, a gépem is fel tud menni a rendszerre. Csak lenne már péntek, egy vidám és boldog, megkönnyebbült péntek! 
Jöhetne most valami jó is…..Már csak a változatosság kedvéért.