2017. május 5., péntek

Megint eggyel kevesebb


Zalánnak ma reggel kipottyant az a foga, amelyik amellett volt eddig, amelyiket Réka tavaly a névnapomon kiverte. Na értitek? De ez sem pontos, mert ez a fogacska egyáltalán nem volt a helyén már jó ideje. A két maradandó fog kiszorította és afféle banyafogként (Miss McAffy? Pont olyan!)  előrefelé állt. Amíg reggel bele nem akadt a pólójába és a kanapéra nem pottyant. Én úgy örültem, el nem tudtam mondani. Kb. mint amikor a válogatott gólt lő és az nem semmi. Zalán kevésbé lelkes mert a fognak maradt helye, ami miatt Zalán nem túl lelkes. Majd begyógyul!

Még két hét és elvileg érkezik az íróasztala Zalánnak. Múltkor azon veszekedtek, hogy kié a szebb és jobb...gondoltam én, hogy két egyformát kellett volna venni. Nem szóltam semmit, de elvileg a Zaláné 3x annyiba kerül, hiába kisebb hiszen új, még Rékáé egy Ikeás Leksvik színű használt volt, még ha teljesen újszerű is...Nagyon remélem, praktikus lesz és kellő hely áll majd rendelkezésre a sulihoz.

Egy hónap sincs már a ballagásig. Fiús anyukák, adnátok nekem tanácsot? Milyen cipő illik a pasiknál az ünneplő ruhához? Gondolok itt ovis ballagásira és iskolás évnyitósra. Nálunk suliban nincs megkötés, fehér ing, sötét alj, ez az egy előírás, plusz a sulis nyakkendő és kitűző. (Most eszembe jutott a piros nyakkendő és a síp, hehe....voltatok még úttörők, mint én? Nem nagyon hiszem. :)) Na szóval a lényeg: Mit adnátok / adtok a ballagó ovis lábára, ha fehér ing és sötét nadrág lesz rajta? Szandált? Ünneplő cipőt? Fekete sportcipőt? Tényleg tanácstalan vagyok, még sosem néztem ünnepségeken a kispasasok lábait, hogy mi van rajtuk. A csajoknál könnyű, fekete cipő, pánttal vagy pánt nélkül, masnival vagy csattal, avagy teljesen natúron, bőr, műbőr, lakk, kinek mi jön be.

Itt a hétvége, hurrá, hurrá és megy a Virtuózok is, tinik középdöntője. Még nem sírtam....és már pont egy órája tart. :)