2012. december 23., vasárnap

Szenteste előtt





1) A bejgli a mosógépen pihen, várja a reggelt és vele a forró sütőt. (Nyugi, nálunk a mosógép a kamrában van.) 5 rúd mákos, 2 diós és egy kakaós. Remélem, finom lesz, elég fáradtan, kókadtan láttam hozzá este hét után....de sütni és megenni már egyszerűbb lesz.
2) A kacsacombok pácolásra várva figyelnek és olvadoznak a fagyásból a konyhapulton.
3) A kozák sapka/hógolyó sütit végül nem sütöttem meg. Majd szilveszterre. Az aranygaluskára van még remény. Azt a kenyérsütő fogja dagasztani.
4) Az utolsó néhány ajándékot is beszereztük ma. Pedig azt hittem, ma már nem látok üzletet belülről, de de. Az Intersparba battyogtunk el gyalog ,mert Tibi tesójának tegnap nem találtunk semmit testhezálló ajándékot..... Ma viszont a szállingózó hóban Tibi nem volt hajlandó elővenni az autóját. A frissen mosottat és garázsban piszegőt. Persze ha térden állva rimánkodok, talán elvitt volna autóval, de ahhoz nem volt kedvem, a séta meg még jót is tett. Hazafelé minden közeli családtagom engem dobált hógolyóval. 
5) Mindketten megfeledkeztünk arról, hogy Zalánon nincs pelenka. És hát Zalán pont akkor közölte Tibivel, hogy bepisilt, amikor a hangosbemondó informálta a vásárló közönséget Intersparszerte, hogy "D. Réka várja szüleit az Információnál." Frankó volt, MINDENKI minket bámult. MINDENKI. A pisis gatyáját letoló, fütyijét eképpen szellőztető kisfiúval és a szegény árva, megtalált kislánnyal, akit az anyja elvesztett vásárlás közben.
6) Az összes ajándék tehát beszerezne, fele kb. be is csomagolva. Jut eszembe, Apu pálinkája még nincs a birtokunkban. A sajtok a hűtőben kuksolnak.
7) Fa feldíszítve!!!!  Ilyen sem volt hosszú évek óta, hogy nem vártuk meg a Szentestét. Naaaagy, colos fánk van idén, formás lucfenyő, illatos, csinos. Picit féloldalas, de az úgysem látszik a sarokban. Nem emlékszem, hogy valaha lett volna ekkora fánk. Ehhez képest amikor Réka meglátta odalenn a kertkapuban, így szólt: "Ilyen picike????" 
8) A gyerekek csak addig segítettek fát díszíteni, amíg az üveggömböket rakosgattuk a fára. Ennek ellenére én voltam az, aki eltört egyet, nem ők. 
9) Az ajándékokat, a becsomagoltakat bepakoltuk a fa alá a kimaradt díszek és A szaloncukor mellé. A fa nem maradhat felnőtt felügyelet nélkül, Zalánból mindent kinézek. Az adventi naptár egy részét is  mutyiban felfalta, a Milkásat, pedig még hol volt Advent?
10) Fadíszítés közben az Igazából szerelem ment dvd-ről, utána pedig természetfilmeket néztünk egyiket a másik után.

Béke van, nyugi van, semmi stressz...Remélem, így marad még legalább pár napig. Ha már örökké nem maradhat....





Réka angyalkájával kívánok mindenkinek nagyon boldog karácsonyt, békében, szeretetben!