2015. december 9., szerda

Zeneiskolai Mikulásos "koncert"



Sokkal több kép nincs Rékáról. Sőt, egészen pontosan ez a két jó kép készült, az egyik a tanárnővel, a másik szólóban. Sajnos csinibe öltöztetni nem állt módomban, abban a ruhájában ment, amiben iskolába...de szégyent így sem vallott, egyelőre nem a Zeneművészetibe felvételizett. 

Tibi elmondása szerint, Rékám ügyesen elfújta a két dalt, ami a dolga volt, hiba nem volt benne. Koncert után teáztak és sütiztek (mézeskalács), majd szépen haza battyogtak. Ennek a programpontnak is pipa a heti listában.

Este, ahogy az üvegmatricákat rendezgették a gyerekek az erkélyajtón, eltűnődtem, hogy milyen furcsa.... Mintha minden önbizalom az egyik gyerkőcnek jutott volna. A másiknak meg ugyanaz, csak negatívban. Réka totál nyugodt minden megnyilvánulás és szereplés, dolgozat vagy felmérő előtt. Alig gyakorolt erre a koncertre is. Sőt, állítom, minél többet próbált, annál rosszabb lett maga a produkció. Előtte levő nap egyszer eljátszotta hibátlanul, majd még háromszor tele hibával, úgyhogy rászóltam, hagyjuk......A "show" napján, délután sem kapta elő a furulyát még utoljára. Tudja és kész. Ez persze nagyon jó, nem kell hangsúlyoznom. Csak nem lehetett volna úgy, hogy Zalánnak is jusson fele annyi ebből az önbizalomból?? Majd dolgozunk rajta, nyilván, de tényleg egyszerűbb lett volna....