2016. május 9., hétfő

Üdv nálam! :)



Aki ezt el tudja olvasni, annak érvényes meghívója van a bloghoz. Még ki fogok nyitni, ha valamelyik meghívó nem működne, akkor legyen egérút, de nem lesz jellemző egyelőre. 

Azt hangsúlyoznám, hogy MINDENKI kap meghívót, nem célom a válogatás. Az előny, ha valakit már ismerek vagy "ismerek", pl. mert van blogja vagy írt nekem egy pár sort, de vagyok annyira naív, hogy aki kér, kap meghívót. Szóval ha esetleg valakihez mégsem jutna el, akkor elbénáztam a meghívó elküldése körül valamit vagy homokszem van a gépezetben, de semmiképpen nem azért nem kapott, mert ki akarom zárni. Én jófej vagyok, na!

Réka hétvégén annyira felbosszantott a nyüszögésével a tanulás körül, hogy kapcsolatunk új, eddig nem ismert dimenzióba lépett. Konkrétan hozzávágtam a nyelvtan munkafüzetet és aznap többet nem tanultunk (addigra a környezetet már átnéztük). Oké, nem vagyok rá büszke, hogy így elszakadt nálam a cérna a hülye nyelvtan miatt, de most már úgy is késő. 

Fáradt, agyhalott, nem érdekli semmi. Hogy pontosan mit tud, az egyre képlékenyebb és ingoványosabb és mindenekelőtt hullámzó. Csak azzal tudom biztatni, hogy két hét és vége a nehezének, akkorra befejezik a tananyagot. Megírják az utolsó környezet és matek témazárót is. Gyakorlatilag befejezik a második osztályt. Persze még kicsi ahhoz, hogy ez motiválja, nem motiválja semmi. Esetleg egy extra nagy doboz lego friends megtenné a szivességet nekem, de utálok drága dolgokat igérni neki teljesítményért cserébe. Akkor nyolcadikban mit veszek neki, lakást? Neeem. 

Jövő hétfőn pünkösd. Rögtön másnap lesz az első napom az új munkahelyemen. Két hete voltam interjún és éreztem, hogy tetszem az ügyvezetőnek. Pár napra rá Tibi elmagyarázta, hogyan működik az egyik gépe, amit akár én is tudnék vezérelni. Amikor sikerült és jól ment, akkor meg az jutott eszembe, hogy tuti felvesznek, mert pont abba az irányba folydogálnak a kis dolgaink, hogy akár tudnánk is együtt dolgozni az urammal. Az élet meg nem élet ha nincsenek kételyek, döntések és válaszutak, úgyhogy meg sem lepődtem, amikor felhívtak amaz cégtől, hogy lesz egy második kör, melyen ajánlatot fognak tenni, aztán eldönthetem elfogadom e. 

Hogy az ajánlatra rábólintottam, nem volt nehéz döntés bár anyagilag nem leszek túlfizetve...Itthon - jelzem - senki nem örült. SENKI! Gratulációkról már ne is beszéljek. Réka kétségbeesett, hogy akkor most hogy lesz, mint lesz minden....Tibi hümmögött, hogy hát jó, próbáljam ki. Anyu sem ugrott ki a bőréből. Én azért egy picit örülök, kíváncsi vagyok, milyen lesz és hogy lesz. Lesznek új elemek és régiek, kell az angollal dolgoznom, négy órakor leléphetek, kerékpárral megközelíthető a hely (15 perces út, de 10 alatt is le lehet nyomni), 8 óra a kezdés reggel, kreatív elemek is befigyelnek (cikket írni, honlapot, hírlevelet eszkábálni. Az ügyvezető pedig jófejnek tűnik. Még az is lehet, hogy jól érzem ott majd magam.