2013. november 24., vasárnap

A bárányok viszketnek


Pénteken telt le a két hét azóta, hogy Réka kebelbarátnője, Kata lebetegedett bárányhimlővel. Azóta lebegett felettünk a bárányos végzet, mint Damoklész kardja. És láss csodát, pénteken este megjelent egy pattanásszerűség Rékám nyakán. Hátul, a tarkóján.  Több volt, mint gyanús. Szombat estére nagyjából 8 virított rajta test szerte....közülük néhányat szinte azonnal el is vakart a hátán. Majd vasárnap reggelre nyolc apró pöttyöt leltem csak az orcáján őkelmének. Szóval beköltözött hozzánk a bárányhimlő. 

Tegnap délután gyorsan el is hoztam a játszóházból a meghívókat Réka bulijára, mert ez olyasmi feladat volt, amit Tibire egyedül nem nagyon akartam rábízni. Talán felvirradt volna a buli napja, mire időt szakított volna rá. Morfondíroztam azon is, hogy mi lesz így karácsonyi bevásárlással, készülődéssel....de majd csak lesz valahogy. A gyerekek ajándékait úgyis mindig netről rendelem, a többit meglátjuk. Jövő héten lovaglás, ovis fotózás, úszás törölve, maradunk itthon a négy fal közt néhány perces levegőzést leszámítva.

Múlt héten mély benyomásokat szereztem az orvosi rendelőnkben a Doktornéninél. Túl azon, hogy másfél órát várakoztunk, ami teljesen normális, tele volt a rendelő minősíthetetlenül viselkedő gyerekkel és szülőkkel a súlyosan hátrányos helyzetű kategóriából illetve iskolából lógó, zenét max. hangerőn hallgató kamasz fiúkkal, akikről sütött, hogy csak igazolásért kuncsorognak. Ráadásul hétfőn mindig tömeg van a rendelőben, így aztán azt hiszem, kivételesen házhoz hívjuk a doktornénit. Ez ugyan nincs ingyen, de legalább további sokk terápiának nem teszem ki a gyerekeket és magam illetve nem fertőzzük szét a rendelőt sem.

Nézelődtem a neten, hogy mi mindennel kezelhető a bárányhimlő. 

- szódabikarbónás lemosás
- naponta többször rövid zuhanyzás
- cinkes rázókeverés (mára azt mondják, ezt nem szabad)
- borogatás (ezt sem)
- mentolos hintőpor (esetleg egy rétegben?)
- Virasooth gél (?)
- ágynyugalom, fincsi meleg

Szóval magyarán szinte az van, hogy "majdmeggyógyulmagától". Mondanám, hogy jó lenne hét héttel öregebb lenni, de akkortájt robban le majd Zalán a bárányokkal, szóval marad a jelen, élvezzük azt!