2015. augusztus 20., csütörtök

Réka ruhatár - felkészülés az őszi kollekcióra



A dolog nagyon egyszerű, tekintsük át, mi mindenre van szüksége.

- Néhány vastag, meleg polár pulcsi (Decathlon után szabadon.) Nem kell, hogy rózsaszín, lányos legyen, sőt. Tutyi jöhet, de aztán cipzáros legyen ám! Belebújós ki van zárva.
- A tavalyi tavaszi/őszi/esőkabát még jó rá (hála Istennek!)
- cicanadrágok minden mennyiségben. Fontos, hogy hosszúak legyenek, semmiképpen nem 3/4-esek. Azt nem veszi fel a királylány.
- Szoknya? Nem fontos. Egy farmerszoknya doszt elég egész szezonra. Akármilyen szoknyát is beszereznék, mert esetleg beleszeretek valamelyikbe, az alapvető, hogy a cicanadrágok menjenek hozzá, legalább egy. 
- Harisnya? Van pár fehér nejlon, talán lila és sötétkék is, azokat nem fogja hordani, no para!
- Hosszú ujjú, mintás felsők, belebújósak, kényelmesek. Csak semmi gomb, csini blúz, flanc. Fő a kényelem. 
- Októberig szükség lehet meleg napokon pólókra, kibírják a nyári 128-asak. Nyúltak annyit....
- Vékony sálak (leginkább dísznek és mert anya is bírja őket)
- Két szandival nyomtuk végig a nyarat, mind a kettő tropára ment augusztus végére. Többet olcsó cuccot abból az olcsó cipőbolt üzletláncból nem veszek! 
- Edzőcipő, fekete vagy sötétkék, ha lehet, pink cipőfűzővel
- Nadrág csakis nagyon szűk állhat helyt Réka szekrényében. Amibe belekap a szellő a bokája körül, illetve a két szára összeér, ha zárja a lábát, annak lőttek! Adhatom el....
- Télikabát...azzal még ráérünk.
- Bugyik....abból is kell új, a régiek randa szürkék, megette a mosógép és az öreg idő....
- Melegítő torna órára (máskor nem áll meg Rékán ilyen gúnya), huhh, a tavaly vásároltak közül legalább 2-3 jó lesz első félévre. 
- Farmerdzseki őszre, jó a tavalyi
- Mi kellhet még? Vékony pulcsik közül legtöbb idén is jó a tavasziak közül.
- Ünneplő ruci. Egyensál...na az hol van? Mintha a zoknik között láttam volna hánykolódni, rejtélyes okokból, csak akkor még nem volt fontos, hát nem vetettem rá ügyet. A suli kitűzője, mely már a második példány, a tárcámban várja az évnyitót. A blúzt és szoknyát próbálni kell, de szerintem nem nőtte ki Réka június óta. Cipőt kapott újat, mert vinnyogott, hogy a régi már kicsi. Azóta árulom a célnak megfelelő helyi facebook csoportban, a kutyának sem kell. 
Azt hiszem, ennyi.....

Zalán ruhatárát még nem volt erőm feltérképezni. Egyrészt, mert hamarosan a komódból saját szekrénybe költözik remélhetőleg, másrészt mert rettegek, hogy minden nadrágját kinőtte....Jájjj nekem! 

Póni, ló és Rumini



Réka kapott az ágya fölé két szép szál polcot a meglévő egy helyére. Hosszabbak is, vastagabbak is, mint az előző, szóval több mint dupla holmi fér rá. Ahogy magamba tömtem az ebédem, szépen ellöbböltem a tányérjainkat és visszasomfordáltam a szobába, ez a látvány fogadott. Póni, ló és Rumini, ez a három. Meglepődtem? Cseppet sem. 



Egyébként szétválogattam az írószerszámokat, a pici színeseket külön dobozba raktam (ezek az itthoni alakulathoz tartoznak, már túl picik a tolltartóba és a ceruzatartóba is....), grafitok és postairon szintén külön tárolóban figyelnek, a filcek ugyancsak, csillámos, ilyen-olyan csillivilli csajos tollak szintén. Nagyon elfáradtam, mire idáig eljutottam. Jancsi szegek, irodai mütyűrök, radírok, dobókockák, hegyező hegyek....szétválogatva. 

Rendet raktam a fiókokban is, legalulra kerültek az elsős holmik, mind, eggyel feljebb a kreatív fiók kapott helyet, a következő kettő lesz a másodikos könyveké illetve a tartalék tanszereké, a legfelső pedig olyan vegyes fiók, az nem igazán a Rékáé. Az íróasztal kis fiókjában tiszta írólapok és rajzlapok pislognak, hogy a polcokra (íróasztalnak van négy is)  mi kerül, még nem tudni, egyelőre üresen virítanak. Ha mindennel kész leszek a jövő hétre, dobok majd képeket.

Este elvileg tűzijáték....Bár amióta eláztunk Veszprémben....kétszer is meggondolom, hogy borús időben hová teszem a kis lábacskámat. Esernyő és meleg pulcsi alap a mai naphoz. Az ország tortájából is benyomnék egy szeletet....