2018. január 23., kedd

Kapcsolórendelés helyett


Amióta nem tudok sütni, mert csak a légüres tér van a konyhában, egyfolytában sütni akarok és arról álmodozom, hogy ha végre újra lesz sütőm, mit fogok alkotni. Ha felmegyek a pinterest-re, ahol valamihez képet keresek (meló), akkor is sütemények jönnek szembe, kellett nekem korábban karácsonyi terveimbe bevonni pinterest-éket….végül úgy sem sütöttem semmit csak bejglit és linzert. Arra gondoltam, hogy mióta levette a Marcipán cukrászda a francia krémest a palettáról és a Zagyva nem tudja 100%-ban pótolni (legalábbis Tibi szerint), készítek Tibinek francia krémest a névnapjára. Az április, csak mondom. Szóval nem vagyok elrugaszkodott a valóságtól. Rengeteg egyéb tervem van még, hogy milyen jó lesz nekem, ha végre lesz egy működőképes konyhám.
Zalánék megint úgy írtak sorozatban felmérőket, hogy nem tudtam róla. Parányit aggódok a félévi teljesítménye miatt. Általában a csöndesebb gyerekeket amúgy is hajlamosak alábecsülni, ha még nem is igyekszik illetve nem is figyel, pláne nehezített a pálya. Látszólag őt teljesen hidegen hagyja az iskolai teljesítménye, de a azt gondolom, ez csak a látszat, igazából ő igyekszik megfelelni. Csak ebből gyakorlatilag semmi nem látszik.
Hétvégén, vasárnap elővettem a fiúcskát, hogy akkor nézzük át a leckét, tanuljunk együtt. Erre negyed óra hiszti, könnyek (krokodil) és felháborodás következett, hogy ő nem akar tanulni és milyen kegyetlen és nyomorúságos az élet….. Megvártam, míg abbahagyja, utána diktáltam neki 20 szót tollbamondásra, főleg, amikor kiderült, hogy a legutóbb vett k és b betűket hajlamos keverni (olyan szépen ír, hihetetlen) és aztán feladtam. Erre nem matekból írtak már megint? Még csak megtippelni sem merném a bizonyítványát. Nem azért, mert nem tudom, mit tud, én igen, csak éppen hogy a tanároknál mennyi csapódott le ebből….hát nem tudom.

Réka matek TZ-t írt hétfőn. A másodikat a félévben. Készítettem neki két feladatsort hétvégén, az egyiket megcsinálta hibátlanra, másnap a második ugyanolyanban a harmadik feladatnál már az ötödik hibánál tartott, úgyhogy abbahagytuk. Erre is kíváncsi leszek, hányas lesz. Januárra rengeteg jegyük van. Tegnap volt a félévi vizsga is szolfézsból….na ez az, amire soha nem tanulok vele és abszolút ráhagyom mit és hogy csinál. Na igen, mert az sem érdekel, ha kettes lesz. Csütörtökre meg kell tanulniuk Rákóczi esküjét. Akárhogy próbáltam visszaemlékezni, nem sikerült, szerintem ezt a mi időnkben még nem kellett bebiflázni. Réka szerint nekik is csak azért, mert Rákóczi nevét viseli a suli, bár ezt kétlem. Szerencsére nagyon gyorsan tanul szöveget, verset, úgyhogy nem kínlódtunk vele egyáltalán, pedig nem könnyű szöveg. Jövő hétre a Himnusz két versszaka van feladva. Szóval élje a második félév. Félévi értesítő osztás pénteken, mármint jövő pénteken, hiszen ez a hét még a félév része.
Nagyon várom a tavaszt, mondtam már? Ez a január sem nem könnyű, sem nem egyszerű, inkább nyavalygós.