2015. szeptember 11., péntek

Varjakra lövöldözvén



Végre péntek! - habár most nem vagyok annyira lelkes. Csak próbálok az lenni.  Ma már túl vagyok egy újabb Réka féle "nemveszekfelfarmernadrágot, sőtsemmilyennadrágot, aminemcica" hisztin. Ez most sima hiszti volt, nem ballábbal felkelős, úgyhogy miután az apja felsorakoztatta számára az összes naciját az én ágyamon, végül kiválasztott egy sze-
gecseset....nagy duzzogva. És még ő volt megsértődve, hogy nem veheti fel, amit akar. Egyébként ez valótlanság volt, felajánlottam, hogy bármit felvehet, ami nem cica. Na mindegy, szóval újabb napsugaras, vidám reggelt indítottunk. Veszélyesen alacsony vérnyomással.
 
Réka szerda délután kapott egy új furulyát, végül Tibi tényeg vett neki egyet valahol (nem is kérdeztem, hol, mert még érdemben nem sokat beszélgettünk a héten....). 2800 Ft volt azzal a pamaccsal együtt, amivel takarítani kell a furulyát. Hát egyelőre többet takarítja, mint fújja, ami mondjuk, nem is baj. Két hangot tanultak eddig fújni, az sem megy mindig tisztán. Nem is gondoltam, hogy furulyázni nem olyan egyszerű. Tekintve, hogy mennyibe kerül egy fuvola, a furulyának egyébként baráti ára van. Yamaha és német rendszerű szoprán hangszer. Ezzel párhuzamban tegnap este anyukám megtalálta az emeleti vitrinben azt a Yamaha furulyát, amit én kaptam gyerekkoromban valamikor karácsonyra. Ám sosem tanultam rajta játsztani, mert azt találtam ki, hogy a furulya nem jó, folyton fals hangot ad ki, akármit is csinálok vele. Most belegondolva, Réka próbálkozásait elnézve, nem biztos, hogy igazam volt. Zalán viszont boldog, mert így neki is van saját furulyája.
 
A minap  egészen véletlenül láttam a faliújságon, hogy akkor hétfőn szolfézs és ahhoz kéretik beszerezni a Csicsergők 2 előképzős tankönyvet és munkafüzetet...Ezt miért nem tudták megmondani amikor beíratkoztunk? - kérdeztem T.-mat mire vonakodva beismerte, hogy mintha említették volna hétfőn. Ahhha. Nincs több kérdésem.
 
Tegnap Rékáék valami felmérőfélét írtak matekból. Szerintem nem volt komoly, mármint vérre menő, mert ez volt az egyik példa. Gépfegyverrel lőjjük a varjakat, mert ritkítják a vetést. Egyet lelövünk a 18-ból. Hány marad? Háháhá, egy sem, mert a lövés elriasztja a többit. Persze nem jött rá a huncutságra. Én sem jöttem volna, amilyen jámbor vagyok. Tekintve, hogy majd a tagozatos dolgozatok is tele lesznek ilyen finomságokkal, egyre több kedvem van ehhez a tanévhez.
 
Az eső másfél napja vígasztalhatatlanul esik. Egy csiga mászik az ablakomon az utóbbi egy órában. Persze kívülről. Most ért fel az ablakkerethez, szóval nagyjából itt a vége a túrájának. Elég tanácstalannak tűnik. Na most mi lesz veled, csiga barátom?