2015. szeptember 21., hétfő

Mennyit tudok pötyögni, amíg a Férjem zuhanyzik?



Ez a büdös Zalán nem akar aludni. Ott csicsereg az apja körül. Biztos apa megvonásos tünetei vannak....

Ma újra ültetés volt a suliban (bár számomra ezt csak késő éjjel derült ki), szerintem most már minden asztalhoz jut egy nagyon gyenge. Rékáék megnyerték az új kisfiút, a Kolompár fiút. Nem bánom, amíg csak akkor szólal meg és mozdul meg, ha kérdezik és kérik....

Ma Ruminit hallgatunk elalvás előtt (Köszi, Bea! :) Imádták a kölkök!! Három részt le kellett nekik játszani. A Katolikus Rádió archívumában ott figyel a rádiójáték mind a 10 része. Ma olvastam, hogy lesz még egy Rumini kötet, a Rumini kapitány, de hogy mikor....hát azt sajnos nem tudni. 

Fura volt látni, hogy új élmény érte őket, hang van, de semmi látvány. Lekapcsoltuk a világítást és kértem, hogy csukják le a szemüket és képzeljék el, amit hallanak. Reméltem, hogy majd jól belealszanak a mesébe, de ilyen persze - amilyen a formám - nem történt.  Úgy látom, lassan Zalán is Ruminivel fertőzött lett, ami jó. A suliban most valami Alma utca 22-es könyv a menő a fiúk között, már Réka is célzott rá, hogy kérné szépen....

Holnap szülői értekezlet a suliban. Várhatóan bejelentik hivatalosan is, hogy kéttannyelvű osztályt indít a suli jövőre és egyben nem lesz több tagozatosdi. Vagyis Réka osztálya az utolsó, aki még tagozatos. Hogy ez jó vagy rossz....leginkább irreleváns szerintem. Talán a Sakkpalota programról is több kiderül, az érdekelne. Főleg, hogy a jó kis Műszaki tankönyvkiadós matek könyveink helyett miért figyel kísérleti kötet a matek mappával. Nem örülök neki. A Műszakisat már megszoktuk, szerettük.

Suli után nyakunkba vettük a környező utcákat, csütörtökre terméseket kell vinni a suliba. Vakartam a fejem búbját, mert épp hogy elkezdett hullani a gesztenye, a mi környékünkön alig két tucatot ha találtunk. Nagy fahusánggal már csak nem esek neki,nem lenne anyukás tőlem.....

Gesztenyeszedés után kisétáltunk a játszótérre, ahol már 2 éve nem jártunk. Arra, ami a törzshelyünk volt öt éve. Persze szinte senkit nem ismertem a bandából már, kiöregedtek a gyerekek is...na jó, végülis ők jól érezték magukat. Nekem volt mini időutazás. Szinte tegnap volt, hogy a 2,5 - 3 éves Rékával fél életünket a játszótéren töltöttük a mini manó Zalánnal....Most meg a mini manó nagycsoportos....Ki tudja ezt felfogni? :)

Na ennyire futotta, eltesszük magukat holnapra. Majd reggel még írok zenéről és sportról, ha sikerül, amíg be nem fut a főnököm. 

Melyik az a mondat, amit nem szívesen hall a családfő?

...és ha felcsendül ő elbődül, mint egy anyátlan bikaborjú.



- Drágám, holnap szülői értekezlet a suliban, kivételesen neked kell elhozod a gyerekeket az oviból, suliból....

Hogyan válasszunk iskolát?


Reggel a buszra várva találkoztam az egyik anyukával Zalán csoportjából. Nem tudok napirendre térni afelett, hogy nagycsoportosok, egyszerűen nem megy.  Az ő kisfia az a minipasi, aki nagyon szereti Zalánt, már-már testvéri szeretettel és hát szóba jött, ami egyre gyakrabban, az ISKOLA. Ő említette (legyen a neve N.) , de én fűztem tovább a szót, hogy a Rákóczi jövőre német kéttannyelvű osztály indít és hogy az biztos jó lesz.... blablabla...mire N. rám nézett és azt felelte.
- Ó, mi nem biztos, hogy azt az iskolát választjuk. Túl messze van. Amikor ott van a házunkkal a szemben a K.Cs iskola....

Komolyan, ez szempont lehet? Olyan sokszor hallom ezt.  Nem másik város, városrészről van szó, 10 percre van a két iskola egymástól. Ilyenkor érzem azt, hogy zöld fejem van és három szemem.....Persze a K.Cs sem rossz iskola, nem mondom, ízlések és pofonok, kinek mi a fontos. Csak ne az döntsön már, melyik suli áll a legközelebb a küszöbünkhöz!