2020. október 22., csütörtök

Elfelejtettem

 

Annak ellenére, hogy nem tudom, hogy sikerült Rékának a 3 TZ, amit a napokban írt, mennyei érzés, hogy itt az őszi szünet, ó jeeeee! A hét végére már szétcsúsztunk nagyon, egyszerűen elfelejtettük, hogy ha csütörtök, akkor környezet és ha környezet, akkor Zalánnak mindig kisdoga....Egy szót sem tanultunk és ugye ha én nem veszem elő a mappát a leckékkel, Zalán nem fogja....Esetleg  a bukás szélén evickélve belenézne, de ez sem biztos. 

Rékának első óra kémia volt, amire szintén elfelejtettünk tanulni, de akkor volt az ünnepség október 23 alkalmából, úgyhogy az is elmaradt. Velünk volt a Jóisten egy picit. Aztán délután elfelejtettük Zalánt edzésre vinni, nekem 5-kor volt időpontom az okmányirodába (isteni, mert nem volt senki!!!!) és fél 7-ig ez eszembe sem jutott. Este égtem csak igazán, amikor felhívott a doktornéni Réka fejfájós, homlokfájós panaszaira reagálva. Az autóban kapott el minket, pont vittük az idióta kutyát sétálni, aki ha ezt megneszeli, nyüszít, mint a veszedelem a csomagtartóban (kombi autó, nem szadizzuk az ebet). Kérdezte a doki, változott-e a helyzet, mire bevallottam, hogy reggel óta még nem találkoztam a gyerekemmel, de gondolom, stagnál a helyzet, rosszabb biztos nem lett.  Sokat segített, melegítés, ACC, orrspray, magamtól eszembe nem jutott volna. Majd a végén megjegyezte, hogy hétfőn írjak neki, hogy miújság, gondolja ,addig csak találkozunk...hahahaha....Közben a kutya végig nyüszített, mint aki az utolsókat rúgja....egy élmény volt. Aztán eszembe jutott, hogy amikor fuvoláról hazajött, átmenetileg találkoztunk Rékával, mikor feloldottam a lekódolt laptopját....

Egyébként olyan csinos volt reggel, fehér blúz, fekete harisnya, bőrszoknya és fekete blézer, plusz a sulis egyensálja....de kár , hogy nem fotóztam le! Na , ezt is elfelejtettem!  Most, hogy megközelíti  13-t már végképp nem gyerek többé, sajnos. Milyen cuki volt, amikor két éves korában Pesten áthajtottunk egy bukkanón. Megkérdezte, hogy mi volt ez. Mire Tibi lazán: - Á, csak egy fekvőrendőr. Mire néma döbbenet hátul, majd kibökte a Cuki: - És mi azon áthajtottunk????! - azt hitte, kinyiffantottunk egy rendőrt. Hát igen, régen volt, de szép volt!

Hétvégén melltartó beszerző körúton voltunk, nem vittem túlzásba, nem mentünk be valami drága fehérnemű boltba, pont ellenkezőleg. A H&M-ben és a Pepco-ban vettünk párat....emiatt volt pici lelkifurim, hogy ennek a nagy jelentőségű dolognak nem kerítettem nagyobb feneket (mellet)...de mivel Réka sem csinált belőle faksznit, hát ennyiben maradtunk. Most már minden napra van melltartója, bár szerintem többnyire a sima sportmelltartókat fogja használni, az  kényelmes. 

Megrendeltem Réka névnapi ajándékát, el is mondanám, hogy mi az, de lehet, hogy olvas, így inkább nem. Ő egyébként azt kérte, hogy Veszprémbe vigyük el valami találkozóra az online lovas pajtikáival...dehát szó nem lehet róla most a jelenlegi helyzetben. Barátkozzanak csak online a továbbiakban is! 

Szombaton ünnepeljük a 11. házassági évfordulónkat, ajándékot nem szoktunk egymásnak adni, most azt terveztem, hogy veszek pár üveg finom bort. Pl. van az Aldibaan az a Vylyan, az nekem nagyon-nagyon ízlik, nagyon szép vörösbor. Nem kell mindet egyszerre meginni, hehe, de valami finom gyümölcsös fehérbort is kóstolnék. Aztán készítek tiramisut, ami az uram kedvence és talán elengedek egy újabb Ikea online rendelést, ha nem bírok magammal.  Finom ebéd is lesz, brassói, rántott hús, rántott minden (és bor), és nagyon piszkálja   a fantáziám az a rizlinges-habos almás süti receptje is, amit  a MóniSütiben kóstoltunk és egyszer egy borász feleség valami ilyesmit sütött a Borbás Marcsival is. Ez valami álom finom, igazi ízorgia. 

Zárójelben: Akartam még írni a tanárról, akit lefejeztek Franciaországban, mert Mohamed prófétát gyalázó képekkel szemléltette a véleménynyilvánítás szabadságát vagy én nem is tudom, mit pontosan....Döbbenet. Nem maga az eset, az annyira nem is, annak aki belelát az ottani életbe, hanem hogy egy tanár, aki nem csak keresztény gyerekeket tanít nem tudja, nincs azzal tisztában, hogy Mohamed puszta ábrázolása is halálos bűn, nemhogy a gúnyolása. Borzasztó tragédia  a halála, iszonyat. Nem állnak össze a puzzle darabkák? Mikor esik le nekik a tantusz? Persze, ahogy Macron mondta, a köztársaság megvédése fontos, nagyon már nem is maradt más, amit lenne esélye megvédeni. Persze elméletben, a gyakorlatban már nincs esélye sem. Azért végtelenül szomorú ez valahol.....


Netflixen a Gilmore Girls nézem, vagy ezt írtam már? Eredetiben sokkal viccesebb. Első évadnál tartok, 21. rész. Kár, hogy láttam már a legvégét is. Egyelőre jobb nincs. 

Zalán tesitanára beszervezte Zalánt valami atlétika versenyre, semmi extra, valami játékos, egyből írtam neki, hogy felejtős, mi nem tudunk résztvenni, de visszaírt, hogy akkor sajnos nincs meg a csapat, segítsek már keresni valakit a helyére az osztályból....Mivel Réka alsós tantónénije volt ő, közel áll a szívemhez, végül mégis belementem, hogy holnap elmegyünk a versenyre. Szerencsére nem 8-ra kell menni, csak 11-re, addigra csak feltápászkodik mindenki. Említette a tantónéni, hogy Zalán nagyon ügyes, fekszik neki az atlétika, igen, mi is tisztában vagyunk ezzel, gyors, robbanékony, olykor szinte meglepően az, de nem akar egyelőre atletizálni. Örülök, hogy vívni lement a szakosztályhoz. 

Nagyon kellemes őszi szünetet mindenkinek és jó egészséget, most az a legfontosabb!!!