2017. január 6., péntek

Kicsit jobb


Mármint a post-karácsonyi mini depresszióm. Ezt írtam tegnap. Most arról számolhatok be, hogy SOKKAL jobb, merthogy péntek van. Ez a négy napos munkahét igazán remek volt, mindig így kellene. Majdnem este hat óra volt, mire hazatámolyogtunk, merthogy Rékát kikönyörögni a RajzIskolából...hát sosem egyszerű. Nem kaptam kenyeret ott, ahol finomat árulnak, úgyhogy be kellett érnem a kisbolt kenyerével. Persze muszáj volt venni mandarint és némi nasit a gyerekeknek (perec). Itthon a Kossuth rádiót hallgattam és közben olyan jó kis tartalmas krumpli levest főztem, amiben van mindenféle zöldség, ami a kezem ügyébe akadt, virsli, füstölt kolbász és ütök bele egész tojást (persze csak ha meggyőződtem róla, hogy a tojás friss és üde). Finom lett. Ebben a hidegben az ember hálás egy tányér levesért, én is az lennék, ha valaki elém tenné. :) 

Tegnap esett egy kis hó, nem sok, de annyi elég, hogy délután elvigyem Zalánt egy kicsit szánkózni, hógolyózni a szomszédos csöndes utcába, ahol nem sózták és takarították le rögtön a havat az útról (járda meg nincs is). A kondimnak is jót tett, mert futottam Csibészkével a szánkón, alaposan elfáradtam. Zalán akkorákat kacagott és folyton hógolyóval dobált, ahol ért, hogy öröm volt neki örömet okozni. Réka ezalatt edzésen volt , úgyhogy kimaradt a jóból, de valahogy úgy érzem, lesz még itt hó.....Nekem mára izomlázam van karilag, hát mire is számítottam. 

Nagyon hideg van, főleg az éjszakák azok, brrrr...... nálunk általában éjszaka csak kb. 17-18 fok van a lakásban, de szerintem most ez még ennyi sincs. Jó lesz bevinni egy hőmérőt. Fentebbre kell állítani a fűtést, mert ha ki kell mennem pipilni éjszaka, jégkockává fagyok.

Rékáért megírták a matek dogát, remélem, jól sikerült. Állítólag könnyű volt, de ez nem jelenti azt, hogy hibátlan lesz vagy ilyesmi. Jövő kedden jön a TZ is matekból, magyarból meg minden féle finomság, amiről már szerintem írtam. Szóval lehet hétvégén megint tanulni, bár szerintem javarészt képben van a csaj. Inkább Zrinyizni/Kenguruzni kellene, de arra idő végképp nincs. Én nem tudom, de biztos, hogy nem tanultam ennyit harmadikos koromban. Igaz, nem voltam német speces, én azt hetedikben kezdtem fakton és egyáltalán nem vettem komolyan. De ez egy másik történet.  Mondjuk....azt is igaz, hogy sem edzésre, sem furulyára nem jártam, csak arra, ami kötelező volt. 

Réka este 7 után esett haza a vívásból, kicsit szomorkodott, hogy lemaradt a szánkózásról, de nem vészesen. Abban bízik, hogy jövő héten lesz még folytatása a hónak. Úgy néz ki, hogy lesz. Holnap megyünk is téli bakancsot venni mindkettejüknek, mert az illúzióm, hogy Rékának két évig jó egy csimma, túl optimistának bizonyult. Elromlott cipzárja. Majd megkérdezzük, mennyiért javítják meg, de Réka addig sem járhat szandálban....Zalán bakancsa pedig úgy néz ki, mintha pontosan ő lenne a nyolcadik, aki hordja. Pedig októberben-novemberben még egész pofás kis bakancs volt. Na mindegy.

Este nyolc óra van. Követezzék a jól megérdemelt pihenés! Még abban a pár órában, ami hátra van a napból...:)