2012. november 4., vasárnap

Hosszabbítás

Múlt héten, pont az őszi szünet kitörése előtt 1-2 nappal Réka elkezdett köhögni. Elég randán, de semmi extra. Minimális orrfolyás, egyébként remek forma. Nem vittem orvoshoz, én a könnyelmű, mert tudtam, hogy úgyis csak azt fogja felírni a doktornéni, amit amúgy is adnék neki: sok folyadék (Rékánál ez a legnehezebb) lándzsás útifű szirup, esetleg Rhinatiol, esetleg Prospan szirup, ACC100...Kikúrálom én ebből seperc alatt, főleg, hogy a hosszú hétvége is rendelkezésemre áll....

Pénteken már láttam, hogy nem fog menni a dolog. Mindaz, amit adok neki, nem ér egy kalap szamócát sem, hatástalan a nyavalyára. Napközben minimálisat köhög Réku, de akkor csúnyán, fekvő helyzetben viszont szinte szüntelenül és fojtón, amíg Sinecod nem szalad a segítségére. Szerencsére az mindig van itthon, mert Rékára jellemző a kisebb nátháknál is ez az éjszakai rémes köhögőroham.

Szóval holnap délután megmutatom Rékámat a doktor néninek. Elvileg vihetném oviba, hiszen nem fertőző, egyikőnk sem kapta el tőle, pedig nagyon közel kontaktusban éltünk az elmúlt napokban. És a kedélye, közérzete is csaknem tökéletes. Viszont mégsem viszem, hiszen az ebéd utáni szundiból csak kínszenvedés lenne, egy szüntelen köhögés, amit nem igen csillapít semmi, csak az itthon kuksoló Sinecod cucc. Így lesz az őszi szünet két hetes Rékámnak, aki ezt nem bánja cseppet sem. 

Egyébként a hosszú hétvége szépen telt, jól telt...Csütörtökön és pénteken annyit jártunk temetőbe (mindig másikba), hogy egy idő után Zalán valamennyi autóba pattanáskor meg találta kérdezni:
- Hová megyünk, a temetőbe? - ami egy idő után kicsit vicces volt. Ugyanakkor az ő szempontjából érthető, hiszen a helyzet úgy nézett ki, hogy folyton elindultunk a temetőbe, majd ő rendre elaludt az autóban és felébredt valahol egészen máshol. Támadhatott benne némi hiányérzet. Háromszor indultunk a sírkertbe és ő ebből csak egyszer jutott a kapukon belülre....

Réka ellenben lelkesen hordozta a virágokat a sírokra, segített mécseseket gyújtani. Kivételesen nem kérdezgette, hogy mi ugye még nagyon soká fogunk meghalni??....de érdeklődve figyelte a sírokat, különösen azokat, amelyen fotók is voltak. Egyedül a kriptákkal, családi sírboltokkal a kapcsolatban volt kérdése, hogy oda az a sok embert EGYSZERRE ásták el???....de megnyugtattuk, hogy dehogyis....És a lánc sem azért van a kripta szélén, hogy visszatartsa a holtakat, csupán dísz az.