2024. január 7., vasárnap

Vasárnap

 

Elfogyott a töltött káposzta is a mai napon, amit anyukám készített. Ezzel végképp lenulláztuk a karácsonyi kajákat. Italok maradtak, egy fél üveg csokilikőr, a B. betűs és némi whiskey.... Nyitott fehérbor és vörösbor szintén maradt....úgyhogy nem vagyunk egy nagy alkoholisták még....A kedvenc szaloncukrom is elfogyott, ami nem baj egyáltalán és felbontottuk anyu belga csokiját is, ami persze álomfinom. Na csak óvatosan azzal! Vissza kellene állni holnaptól a nemsokateszek üzemmódra. Az így néz ki kb.:

- reggel 7-kor körözött kaliforniai paprikával

- uzsonna: sós karamellás shake (most Rómeós)

- ebéd: parmezános csirkét főztem ma brokkolival és rizzsel. Ebből viszek egy kis csirkét és brokkolit

- uzsonna: már itthon zöldsaláta, tükörtojás, sajt, mindenféle zöldség, amit csak találok a hűtőben. Ezt szeretem a legjobban, egy pici szelet kenyér engedélyezett hozzá. 

- Vacsora: újra shake 2 dl tejjel

Közben: elvileg gyümölcs plussz bevitt kalóriának számít, de én ezzel nem szoktam foglalkozni, megeszem a magam körtéjét, almáját, banánját, vagy bármit. Ugyanígy megiszom egy isteni cafe lattét valamikor munkaidőben sok tejjel, tejhabbal (és egy cukorral is) 

A gyerekek nem tudom, felkészültek-e a tanév folytatására. Majd kiderül a jegyeikből, attól tartok. Zalán a könnyebbik hetével kezd szerencsére, amikor heti 1-1 fizika kémia van, A héten viszont 2-2, ami elég durva, mert ráadásul szerda, csütörtökön le is megy mind a négy... Huhhh. Kevesebbet is felelnek, mint annak idején Rékáék, de attól nyomni kell.  Németből megtanulta nagyjából az egy oldalas környezetszennyezős sztorit, bízom benne viszont, hogy csak a jövő héten kerül sorra felelni. Pénteken biosz tz, kedden matek doga, ezzel indul a mandula. Rékának két föci tz van, egyik topográfia, matek tz, fizika tz és ez csak a hiányzás miatt elmaradt. Ő nagyon várja már a 11. osztályt, amikor már csak azt tanulja, amit szeret, plusz a matekot, amit kénytelen. 

A héten volt lovagolni Rékuci. Biztos téli szünete volt a lovának is, mert nem nagyon akart menni Réka alatt, egyszer meg is bokrosodott és rúgott pár határozottat hátrafelé, ágaskodott...Szerencsére Réka ura volt a helyzetnek és nem esett pánikba, ami szuper és rajta is maradt a lovon....

Ma modemet is cseréltünk, olyasmit, amiről le tudjuk pöccinteni a gyerekek telefonját este10 óra után. Vagy amikorra be van állítva. Illetve minden kütyüt, amit használnak. Sajnos nem tartják be az időkorlátokat, Zalán különösen elvetemült, de Réka sem teszi le este 9-kor magától. Nem veszem el a telefonját, szerintem már ide sem adná reggelig, de azért valami határt kell szabni. Van mobilnetje ugyan, de az hamar elfogy, mivel a gimiben tudtommal nincs ingyenes wifi (bezzeg az általánosban volt....) Kíváncsi leszek, hogy fog működni a technika. Örömteli lenne, ha a tanulmányaikra kellő figyelmet fordítanának....( Régebben simán lenyomtuk a modemet, de amióta napelem van, azóta nem ajánlatos, mert akkor egy egész nap, mire helyreáll a rendszer (a napelemfigyelő)  és arra a bizonyos napra nincs infó a rendszer működéséről, utólag sem. Szóval azóta nem piszkáljuk a modemet.)

Hát ennyi volt a téli szünet, a gyerekeké bő 3 hét volt, ahogy az enyém is. Vissza fogjuk sírni egy ideig, aztán belesimulunk a hétköznapokba. Egy idő után már eszünkbe sem jut, hogy ez az év leghosszabb pihenője, a nyárinál is hosszabb, ha egyben veszem ki a két hét szabimat, akkor is. Nem baj, megpróbálunk kihozni minden hónapból a legtöbbet. Mondjuk, január végén fogorvoshoz is van időpontunk, amit még novemberben kaptunk, de talán történnek majd jó dolgok is, bízom benne.....