2013. szeptember 2., hétfő

Zöld lámpa



Biztos meg fogom szokni, hogy a gyerekek nincsenek velem, de ma még eléggé hiányzott a két "utánfutóm". Pedig az egyik még ideiglenesen itthon állomásozik. Olyan volt ez a mai nap egy kicsit, mint egy mini gyásznap.  Legalábbis a reggel. Őszinte részvétem, elkezdődött a tanév! 

Harmadik nekifutásra sikerült beszereznem a doktornéninktől a gyermekorvosi hozzájárulást a műtéthez, vagyis sínen vagyunk (.....mint József Attila, ahogy egyik kollegám szokta volt mondani.) Amikor a doktornő a laborleletet nézte át, egy pillanatra visszatartottam a lélegzetem, de úgy lett, ahogy reméltem, minden értéke nagyjából a helyén van. Ahogy ott üldögéltünk a rendelőben, Zalán úgy pislogott a védőnőre, asszisztensre és doktornőre, mintha minimum mindegyik baltás gyilkos lenne....ami nem kevés derültséget keltett odabenn. A torkát nem volt hajlandó megmutatni a doktornéninek, így aztán nem volt mese, le kellett fogni. Négy darab (!) nő tudott csak elbánni vele. Én fogtam a lábát, a védőnő a karjait, az assz. a fejét, a doktornő meg ami maradt, plusz kukucskált a torkába. 

A doktornéni becslése szerint az első két hét felejtős az oviban, vagyis pont a beszokós időszakról frankón lemaradunk....na nem baj, legalább akkorra mindenki más beszokik, lesz idő velünk kínlódni. :) 

Ó, érdekel is engem most az ovi! Tele van a gyomrom már megint pillangókkal, pedig Istenemre egy darabot sem ettem. Holnap reggel hét órakor jelenésünk van a gyerek sebészeten. Majd jövök valamikor és mesélek....Aki tud, imádkozhat érettünk egy picit....


Első nap az oviban


2012. szeptember 3.


2013. szeptember 2.



Muszáj volt fotókat készíteni ez első reggelről, de így is nem sokkal fél nyolc után útnak indultunk az oviba. Rögtön Angelina, balerina után. Hűvös volt a reggel, Réka, szegénykém, végig fázott. A csoportszoba előtt rögvest egymásra találtak Katával, így nagyon vidáman indult a nagycsoport. Nagycsoport.....Ha eszembe jut - és persze, hogy eszembe jut - hogy jövő ilyenkor iskolába kísérjük a nagylányt, pillangók táncolnak a gyomromban, de szaporán ám....:) 

Napraforgóékhoz is bekukkantottam, hogy beadjam Zalán fotóit és egy kitöltött nyomtatványt....A csoportban tömegnyomor és zsibvásár elegye fogadott. Vagy 30 felnőtt  (izgatott anyukák és apukák....) és kb. 20 gyerek. No nem is baj, hogy nem ma kezdtük a beszokást.