2016. szeptember 19., hétfő

Kinek van jó élete?




Rékának vannak amolyan bakugrásai. Azokat hívom annak, amikor valamit csinálunk és valami teljesen oda nem illő jut eszébe, amit ki is rak rögtön az asztalra. Akár csizma, akár nem.  Mint pl. ma. Éppen békésen tanultunk (állítólag nem volt házi, aztán valahogy mégis összejött kb. másfél órára való csak otthon!!!) amikor a következő buggyant ki Rékából.
- Kata szerint nekem szar életem van.... - ez IGY, bele a levegőbe. Csönd is lett, lélegzetem is felületes lett, a szívem is meghasad egy picit.
- Miért van neked szar életed? Már ha felülemelkedünk azon, hogy ezt a szót nem használjuk....
- Hát...mert nekem nincs saját tabletem.
Megkönnyebbültem. Mert azt hittem, azt fogja mondani, hogy
- mert nektek a házatok nem négy szintes, mint a miénk
- mert a te anyukád biciklivel jár, az enyémnek meg saját autója van
- mert te legalább hetente egyszer utolsónak mégy haza a suliból, engem meg haza visz az anyukám fél négykor.....
- mert nincs saját szobád
A tablet üggyel azonban könnyű volt megbirkózni és látszott, hogy Rékát sem zavarja a téma. Merthogy van tablet a háztartásban, bár teljesen feleslegesnek tartom, ezért elzártam, amikor már nem volt mérték és Zalán hajlamos volt a nyári szünetben órákat rajta lógni. Azóta nincs. Nekem nem hiányzik, a gyerekek meg túl elfoglaltak és egy ideje nem is keresik.

Ez egy. A másik, hogy talán ez a barátnő csere a második év végén még sem sült el valami jól Réka szempontjából. Mert ha ez a kislány, nevezzük Katának, így beszél az állítólagos legjobb barátnőnek számító Rékához (és még ígyebbül, telik a pohár, de most nem menjünk bele), akkor talán előnyösebb lenne, ha nem barátkoznának.....Ám én ebbe nem szoktam beleszólni (bezzeg Rékát múlt héten kérdőre vonták, hogy ugyan miért nem játszik ezzel vagy azzal a kislánnyal....Megüzentem az anyukának, hogy azért, mert a drága kis bogárka leánykája bele akarta döfni az ecsetét a lányom szemébe...akinek ehhez valami okból nem fűlt a foga). Hallgatom Réka történeteit, aki egyre inkább sajnálni látszik, hogy barátnőt váltott (1). Hát ez van, majd kiforrják magukat a dolgok!

Szóval végül abban maradtunk hármasban (mert Zalán is bekapcsolódott), hogy nekik nagyon is jó életük van, meg kell becsülni ami van, sok-sok-sok szeretetben fürödhetnek. Négy szintes házunk sosem lesz és még pár apró vagy nem apró dolog, de hát az ember egyébként sem pusztán attól boldog van boldogtalan, hogy milyen anyagi javai vannak. Én pl. örülnék egy mosogatógépnek, de ide már minek, ha eladó a lakás. Szárítógép is tök jó lenne, de nem fér el a mosókonyha/kamra kombóban. Végül Réka is megkönnyebbült és vidáman nyúlt a furulyája után, mert holnap már sor kerül az első hangszeres órára is R. nénivel.

(1) Mert ezek a hárman nem tudtak együtt játszani, képtelenek voltak rá. A hajam égnek állt tőlük. Réka korábbi barátnője csakis és kizárólag egy barátnőt tart, de azt 100%-os használatra. Ezt egy idő után nem bírta Réka és faképnél hagyta a kisbarátnőjét.