2016. április 25., hétfő

Hétindító




Folyton fentebb akarom venni itthon a fűtést, aztán rájövök, hogy nincs is bekapcsolva...
Vasárnap elromlott az idő és olyan hidegre ébredtünk, hogy minden tavaszi kabátot ráadtam Rékára, amit csak találtam. Plusz sapkát. Brrr. Én nem bánom, hogy nincs nyári meleg elvégre nincs nyár sem, csak bicajozni lehessen, ne fagyjon rá a fenekem az ülésre. Az sem baj, ha az eső nem esik, mert esőben bajos a tekerés a kerékpáron. Legalábbis ehhez még nem szoktam hozzá. No meg a fékem sem olyan atombiztos, mint száraz útburkolaton. Micsoda új szempontjaim vannak, hihetetlen!


Szombaton hívott az új logopédus, hogy hétfőn mehetünk is "vizsgálatra", utána pedig heti egy alkalomal tud foglalkozni Zalánnal. Hétfőn már kaptam egy telefont, miután egyáltalán nem sikerült elérnem E. logopédust (az, aki HAVONTA egyszer "kezelte") hogy igen, megkapta az sms-t és az e-mail-t is (igazán nem akartam zaklatni, de ha nem értem el telefonon, muszáj volt aktívnak lennem) és talált nekünk szakembert. Ide tehát pipa, kiesett ugyan két hónap (na jó, egy), de mindegy, előre nézünk. Kb. hat hétig, mert akkor kitör a nyári szünet és szerintem megint várhatunk majd őszig. De nem vagyok ám borús meg semmi, csak mondom. 

A hétvégén nem sok tanulást bonyolítottunk le, mindig így járunk mostanság. Készítettem feladatlapokat matekból és magyarból a várt típusfeladatokból, de Réka egy idő után nem volt hajlandó többet megoldani belőlük. Nem tudtam eldönteni, hogy unja őket, vagy utálja, hogy figyelmetlenség miatt mindig tele van hibával. Nagyon sok türelem kellett hozzá, mert végig nyafogott, vinnyogott, óbégatott, hogy ő nem akar tanulni és MINDIG tanulnia kell...Tudtam volna üvöltözni vele, de nem tettem. Biztos lilult a fejem és lüktetett a halántékomon az ér.....Tagozatos dolgozatra készülünk, úgyhogy ja, kell készülni...Vasárnap a matekot feladtam. A magyart úgy néztük át, hogy semmit le nem írt, elbetűzte, amit kellett és közben rajzolt. 2x2 órát nyaggattam összesen a hétvégén, elvileg elégnek kell lennie, ha odafigyel a feladatsorokra.... 

Annyit lehet tudni, hogy a szövegértés vagy recept vagy menetrend lesz a cuki kis kérdéseivel együtt...A többiekkel ellentétben mi a szövegértést messze alulértékeltük eddig, nem foglalkoztam vele soha. Túl a házi feladaton. Tegnap mesélte Réka egyik barátnőjének az anyukája, hogy náluk több száz szövegértés sorakozik mappákba rendezve, kitöltve. Hoppá!  Annyit kértem Rékától, hogy keresse meg a választ mindig a szövegben, ne nagyvonalúan írja le a választ, illetve picit legyen gyanakvó, lehetnek trükkös kérdések is. Aztán lesz, ahogy lesz. 

Holnap fogadóóra a suliban, december óta először. Emlékszem, már javában tüdőgyuszim volt, amikor legutóbb leültem a tantónénikkel szemben. Az egészen biztosan ezer éve volt.