2019. március 11., hétfő

Az egy éves Dió


















Lesz még egy bejegyzésem Dióról, hogy milyen

Dió és Kabát

Dió nagyon szeret a Zagyva partján szaladgálni. Ez az egyetlen hely a városban, ahol szabadon szaladgálhat és senkit nem zavar. Már a Lidl parkolóban el szoktam engedni és ő kötelességtudóan átkocog a füves területre és megvárja, hogy kikászálódjunk az autóból és pórázt ragadjunk. 

Onnan átbattyogunk a gáton túlra, ahol már ott csörgedezik a Zagyva. (Hol fenn a gáton baktatunk, hol lenn, de általában lenn is és fenn is. Ha a Nefag irányában elsétálunk, bő két órát is tudunk kóborolni, ami Diónak meg sem kottyan, de a gyerekek már nyöszörögnek, hogy leszakad a lábuk. Még szokniuk kell, a télen eltunyultak.  

SZaladgálhat a bogáncsosban, a Zagyva partján, akár bele is gázolhat, fel a dobra, fel a gátra, le a folyópartra. Dió vizslamód poroszkál előttünk, jobbról balra, majd balról jobbra cikázik, közben folyton keres és kutat, orra a fűben. 



Megérkeztünk 

Az ott Kabát és a gazdája. Amikor kiszúrta Diót, lehasalt. Még a fejét is a fűre tette. 


Dió ellenben, mint lelkes, fiatal kan, rögtön elkezdte  becserkészni. Olyankor jellegzetesen kocoogni kezd, mint egy vadászó, még nem begyorsuló gepárd. Ilyen mozdulatsorral embereket is célba vesz, de akkor le szoktuk állítani. Még nem vadászott le senkit. Valószínűleg alaposan összecsókolgatná a vadidegent is, egész magasra fel tud szökkenni, meglepően magasra....


A szabad játék Kabáttal,a "drótos" cimborával testközelben


Nem túl előnyös fotó Kabátról, de az egyik kedvencem


Játék közben - Amikor Kabát szalad el egy fadarabbal, Dió vadul kergette és igyekezett megszerezni a kincset. Ha fordult a kocka és Dió iramodott el egy fadarabbal, Kabát csak ugatta felháborodottan és követelte, hogy adja neki oda Dió. Pasik és nők...másmilyenek a kutyáknál is. 


Dió felméri a terepet


Játék, játék játék :) 


Szépségem.....