2015. december 28., hétfő

Karácsony utáni helyzet



1) Ne vegyetek intelligens gyurmát! - Illetve, végül is, ez kicsit erős kifejezés....talán csak az én gyerekeimnek nem jött be. Réka, ugyebár, még a szülinapját követő első iskola héten elveszítette a gyurmát az OVIBAN. Futok majd egy kört január elején, hátha valami talpig becsületes szülő leadta a gyurmát a csoportban, de őszintén szólva, ezt több, mint kétlem. Zalán gyurmája az első este elveszett valahol az éterben, lakáson belül, melyet később megtalált, hogy azon melegében földhöz csapja. Ennek a gyurmának az az egyik különleges tulajdonsága, hogy ilyen esetlen labdának képzeli magát és messzire is képes elpattanni. Pont ez történt. Mivel én akkoriban - tudom, már dögunalmas - éppen váltottam hörgőgyusziról tüdőgyuszira, hát nem strapáltam magam, hogy megkeressem a gyurmát. A röppályából ítélve valahol Réka íróasztala és annak vonzáskörzete lehetett a rejtekhely. Karácsony előtt pár nappal derült ki, hogy vaskos tévedésnek lettünk áldozatai, a gyurma Réka ágyában kötött ki, majd valami fura oknál fogva ELOLVADT ott. Karácsony második napját azzal töltöttem, hogy egy steak kés segítségével leválasszam ezt a különleges anyagot Zalán egykori bébi takarójáról, mely mostanság Réka ágyában ágytakaróul szolgál. Fél adagot nyertem, a többit valószínűleg a lepedő nyelte el. Hát így jártunk az intelligens gyurmával. Volt, nincs. 

2) Valamennyi orchideám bimbóba szökkent. Hát nem csodás? Imádnak engem az orchideák. Nagyon nincs is más virág, ami így érezne irántam. Karácsonyra virágba borult a karácsonyi kaktuszom is, amire több, mint büszke voltam. Sajnos Zalán szétrohasztotta a virágomat, ami miatt csak kisebb fajta idegrohamot kaptam. Amikor megláttam, hogy szegény virág áll a vízben, akár a mocsárban....hát tudtam volna sírni. Persze a kaktusz ledobálta a bimbóit, remélem, azért a túlélés meglesz. 

3) Elfogyott a mákos beigli, diós még akad. Töltött kápi is, paradicsomos és sima egyaránt.

4) Apa ma reggel hajnalban dolgozni indult. Kényelmesen aludtunk éjjel, Zalán a helyén aludt, a saját ágyában és párnái között. Valami világítós, színváltós autóra gyúr a névnapjára. Ez nem durva így pár nappal karácsony után? Ezek szerint nem kapott meg mindent, amire vágyott. Ami egyébként rendjén van. A lézer kard nem került elő tegnap, itt figyel a karácsonyfa alatt. 

5) Rékának van matek házija x oldal + a tehetséggondozós feladatok. Még nem tudom, mikor vágunk bele a megoldásukba. Magyarból semmi házit nem adott az a drága É. tantónéni, azért szerintem a szövegértést fogjuk gyakorolni. Az pont olyan sötét ló. 

6) Azt már írtam, hogy bevásároltunk Szilveszterre, pipa.

7) Szilveszteri menü: Lencse és füstölt tarja, virsli (igyekeztem olyat venni, ami látott húst, de az E betűket nem mertem megszámolni, még most is ott állnék a pultoknál), sajtos pogácsa és aranygaluska. Az a tervem, hogy aznap társasjátékozunk, esetleg kimegyünk a Kossuth térre a tűzijátékra, még sosem jártunk kinn. Forralt bor és mindenféle nyalánkságok kaphatók lesznek még akkor is. 

8) Tesómék Ausztriában síelnek, sógornőm a Bahama szigeteken nyaral....Mi maradtunk itthon, mint mindig. Reggelire vakációs reggelit készítettem a gyerekeknek (gofri, nutella, tejszínhab), ebédre diétásabb vizekre evezve borsóleves főtt és eszünk némi töltött kápit. 

9) Moziba készülünk a héten, Dino tesó. Négyen még SOHA nem jártunk moziban, úgyhogy szerintem legfőbb ideje. 

Szép hetet mindenkinek!