2013. január 8., kedd

Mínusz 10

Jónéhány éve feladtam már, hogy újévi fogadalmam legyen. Sőt, egyik évben egyenesen azt fogadtam meg, hogy többé nem fogadok meg semmit....

Viszont tény, hogy úgy nézek ki, mint aki egy félig felfújt úszógumit felejtett a derekán a nyaraláskor. A combom sem ippen modell vékonyságú.... A fenekemről nem is beszélve. Az esküvőm napján vettem észre a fodrásznál, hogy a tokám is ereszkedik egy leheletnyit. Nyilván az az utóbbi három évben nem ugrott vissza ijedtében a koponyámba. Szóval bár én alapvetően elégedett vagyok magammal (so-so...fogjuk rá....főleg így télvíz idején)...azért volna teendő az életmódommal kapcsolatban. 

Igazából nem vagyok annyira messze a versenysúlyomtól. Csak lelki téren nehéz megélni, ha az emberlánya, amikor a mérlegre áll egy hetes számot lát. És nem 57-re gondolok. Hanem 70-re! Igaz, 2009 nyarán ugyanitt állt az a kegyetlen szerkentyű. Próbálkoztam is lefaragni belőle, le is ugrott egy és kettő....majd még jópár, mert Zalánt várva félidőig ismét jött az állandó émelygések és hányások időszaka. 

Azon ritka emberek közé tartozom, akik kismamaként érezték magukat a legcsinosabbnak. Sosem gondoltam, hogy hűűűde, hatalmas vagyok. Vagy ha mégis, akkor annak pozitív kicsengése volt. Mások is mondták, hogy jól nézek ki, csinos vagyok, én is jól éreztem magam a bőrömben. Tartott is ez az időszak egészen a rendszeres és sűrű szoptatások végéig, amikor aztán megindultak szépen felfelé a kilócskáim.....Most karácsony táján arra eszméltem rá, hogy anélkül, hogy észrevenném, képes vagyok egész nap enni, kisebb megszakításokkal. Csipegetni, kóstolgatni, ebből is kicsi...és abból is. Csak úgy. Mert finom kaja van és mert ENNI JÓÓÓ! Régebben, kb. 10 évvel ezelőtt ez elképzelhetetlen lett volna.

Szóval az új év elején elhatároztam, hogy ezentúl egy picit másképp lesz. Nem azért, mert új év van, hanem mert betelt nálam a pohár. Itt és most. Persze semmi drasztikusra és hirtelenre nem kell gondolni, azok nálam úgy sem válnának be.

1) csak akkor eszem, ha tényleg éhes vagyok. Ez alapvető fontosságú nálam.
2) soha nem zabálok - nem eszem meg három adagot semmilyen ételből (kivéve ha az párolt zöldség vagy ilyesmi)
3) este 9-kor nem ülök le vacsorázni sült tokaszalonnát (vagy füstölt szalonnát) lila hagymával vagy savanyú káposztával, csípős paprikával, fél kiló kenyérrel. (Pedig, bakker, mennyire rá tudok kattanni az ilyen kajára....)
4) Igyekszem a vacsorát visszafogni...
5) havonta kb. 1 kilótól megszabadulok
6) úgy hogy azt nem hízom vissza a köv. hónapban
7) azt nem ígérem, hogy tornázni is fogok. Azt úútálom!
8) veszek barna kenyeret. Az a bakonyi izé egész ehetőnek tűnik
9) csokit és édességet délután és este már nem ehetek
10) Sőt, legjobb lenne, ha egyáltalán nem ennék ilyesmit
11) igyekszem reggel bőségesen reggelizni - khm...ebben eddig sem volt hiba.
12) szörp helyett iszom almafröccsöt (100% almalé (jófajta) + enyhén bubis víz változó arányban.
13) Nassolás helyett almát eszem. Azt az ALDI-s zöldet nagyon szeretem
14) Nem koplalok. Ha nagyon éhes vagyok, megyek, eszem egy vékony szelet kenyeret vagy egy darabka sajtot és iszom rá egy nagy pohár vizet.
15) A natúr joghurtot, kefírt, abonettet, ham-let-et azért önmagában nem erőltetem. Nem szeretem őket, sajnos.
16) Próbálok sokkal többet inni. Ha lehet, akkor csipkebogyó teát, hársfa teát (cukor nélkül) és soksoksok sima ásványvizet.
17) Sógornőmnek volt egy olyan fogyókúrája, hogy azt ette ebédre, vacsorára, amit a rosszul evő csemetéi meghagytak. Ezt észben tartom....
18) Nem eszem fogyókúrás, fitness-es, light cuccokat. Inkább akkor jöjjön a bio.
19) Ha Tibi váratlanul gyros-szal vagy Mekis kajával jön haza....megeszem. Mármint a kaját. :) Úgy módjával....azt úgy sem tudnám megállni, hogy egyáltalán ne nyúljak hozzá.

Hát hogy mi lesz itt, még nem tudom......

Tekintsük úgy, hogy a kiindulási súlyom 70 egész kilogramm. Ennyi voltam január elején egy reggeli napon, pizsamában, pisi és kaki után. Ez fontos. :) Február elejére 68-69-re kell lemennem. Nem tűnik nagy kihívásnak, ugye?.....Az április viszont már keményebb dió lesz. 

Álom súly cél: 60 kg (...jó lesz ott a 63 is....)