2018. szeptember 14., péntek

Pénteki hírek


17. fűtésfelújításos munkanapon (csütörtök)

 (A hétvégéket tehát nem is számolom bele) Nem sok történt, megjelent a villanyszerelő, hozta a papírt a földelési munkálatokról és elvinnyogta, hogy hát izé, neki kellene fizetni, nem a „fővállalkozónak” (tervező és kivitelező), kér 20 000 Ft-ot. Tibi pipa volt, mert ennyi KP pont nem volt nála és el kellett menni az ótómatához kivenni. 

De most ez annyira nem is érdekel. Anyukámnak aggasztóak a labor leletei, hónapról hónapra rosszabbak. A tény, hogy otthon hatalmas selejtezést tartott nemrégiben és kidobált olyasmit is, ami 20 évig elfért a szekrényben, még inkább vészfényeket gyújt bennem….Nem tervez elköltözni, mégis sok minden zsákban van, vagy kukában landolt. 


18. fűtésfelújításos  munkanap

Ma nem történt semmi. Áldom a Teremtőt, hogy még jövő héten is meleg lesz…..Egy dolgok érzek nagyon intenzíven és ez az, hogy végtelenül fáradt vagyok. Pedig alig kezdődött el a tanév. Munkahelyen is kezdődik a szezon, bár ez nem baj önmagában. 
Lement a második hét a suliban. Már szerdán a pénteki órarendet néztem véletlenül, hoppácska….Rékának sokkal jobban bírja nálam, fitt és jókedvű, lelkes, könyvek felett még nem láttam, már van három ötöse, de este, ahogy összebújunk fél 10 után, szinte rögtön elalszik, ami nem volt rá jellemző. Reggel ráuszítom a kutyát, az ébresztéssel nincs gond.

Zalán szájából ma reggel hangzott el először a mondat, hogy nem akar iskolába menni. Pedig ebéd után elhozza az apja, mert mennek bőrgyógyászhoz. Ezek a fránya uszodai nyavalyák!! Hát vele küzdelem lesz a tanév. Mert neki tök mindegy, hány hiba van a tollbamondásban, ha egy , hát az is jó, ha négy, hát nem mindegy?? Akkor is, ha olyan hibák, amiket eszembe sem jut gyakorolni, mert azt gondoltam, hogy tudja (szál- száll / rossz) Vele elsősorban nekem lesz küzdelmem, mert én ragaszkodnék hozzá, hogy kihozza magából, ami benne van, ő viszont tojik erre. Engem meg bánt, hogy nem annyit nyújt, amit tudna….Felmérőkkel továbbra sincs gond, egész gyorsan megtanulta a verset, amit kellett, hibátlanul felmondta, matek felmérő jövő héten, a német meg egyelőre rejtély, mert elölről kezdték az anyagot, de újat is vettek…Azt hiszem, ezzel a kéttannal lesznek még közös kínjaink….

Zeneórák beosztásáról még mindig semmi hír, talán jövő héten sikerül. Mivel ugye az egyik csoportnak ütközik a szolfézs, minden további egyeztetés értelmetlen egyelőre. Mindegy, a hangszert behangolta a tanárnő és mi készen állunk. Réka szokott is gyakorolni, csak sajnos a kutya olyan veszett vonyításba kezd ilyenkor, hogy néhány vérmesebb állatvédő tuti felkoncolna bennünket, ha hallanák. Pedig már próbáltuk a kutyát kizárni vagy bezárni és Réka ment ki a kertbe…mindegy, a kutya ott akar lenni Réka mellett, hogy vonyíthasson. Majd egyszer csinálok videót, megmutatom. Nem játszik hibátlanul Réka, főleg most szünet után, de annyira nem rossz, hogy igazat adnék Diónak….

Voltak kisebb gikszerek a héten a tízórai körül. Az idei tanévtől csak ebédet kapnak a gyerekek a suliban, tízórait és uzsonnát viszik magukkat, Réka csak tízórait. Na most Réka tegnap itthon hagyta a kajáját és így fél kettő tájban evett volna először (bár itthon belapátolni némi diós-mogyorós műzlit) , amitől totál pánikrohamom támadt, bár gyorsan megnyutatott, hogy zöldég-gyümölcs kóstolás volt a suliban, úgyhogy ott jóllakott. Előző nap Zalán tízóraija jött haza érintetlenül, miután 3 én balga, a rózsaszín Miki egeres dobozba tettem neki a kajáját. Kiderült, hogy nem mert e elővenni egész nap a dobozt, mert az lányos, így csak lopva kiszedte belőle a Dörmit és a szőlőszemeket, a szendvicset meg hagyta….Hát grrrrr…..Van egyébként 3 másik uzsis doboza, egy még a tanszerek között, egy volt a mosogatógépben, egy meg a szobájában, de mivel egyiket sem volt hajlandó lehozni a konyhába, hát így járt, hogy Miki egeret kapott…
Ismételten megállapíthatom, hogy nem unatkozunk….
Megírtam a jövő heti menüt is:
- cigány pecsenye zöldséges rizs
- csirkenyársak salátával 
- hamburger (ha nem lesz idő főzni) szalmakrumpli
- halrúd – burgonyafőzelék

--------------------------------------------
- pulykatokány (tartalék, ha minden elfogyna) tarhonyával 
- rántott csirkemell (tízórainak)