2024. január 1., hétfő

2023 -évértékelő

 


A héten megnéztük a Semmelweis filmet, ami túl azon, hogy sokkolt egy picit a témájánál fogva, nagyon tetszett. Ugyanígy volt szerencsénk már kétszer látni a Nemzet Aranyai vízilabda filmet a tévében. Aki még nem látta, nézze meg, mert nagy élmény. Emlék egy zseniális csapatnak, kivételes játékosok forrtak össze éveken át igazi csapattá. Az Eb-től Eb-ig foci összefoglalót az első bemutatótól számítva már háromszor is megnéztük, de még nem unjuk. 

Milyen év is volt 2023? Az első, aminek eszembe kell jutnia, az a hála. Együtt vagyunk, összekapaszkodunk, ha baj is van, nincs panaszra okunk. Tavaly nem vesztettünk el  családtagot a legszűkebb körből, mind megvagyunk egyelőre. 

2023-ban volt szerencsénk rengeteget fejleszteni a házon.  Az isteni gondviselés velünk volt, amikor az utunkba küldött egy olyan villanyszerelőt, akinek hála kiderült, hogy megoldható nekünk is a napelemes rendszer. Egy év munkája, előkészülete után 2023 júliusában egy régi álom vált valóra, egy viszonylag nagy teljesítményű napelem rendszer a miénk. Főleg Tibié, nagyon szereti naponta nézegetni a telefonos appját a rendszernek. 

Tavasszal úgy tűnt, anyu állapota rosszabbra fordult és fel voltunk készülve mindenre kb.... Pont akkor vittem be a kórházba kezelésre, amikor jöttek a mesterek, hozták az állványt a szigeteléshez. Anyu aztán jobban lett és azóta sincs lényegesen rosszabbul szerencsére, amit nem értenek egészen az orvosok sem.  Februárban betölt a 81-et is. 

Szóval akkor áprilisban jött az állvány, rá egy hétre befutottak a mesterek és május végére, ha jól emlékszem, elkészült a szigetelése a háznak, garázsnak, melléképületnek. Gyönyörű lett és mindenki dicsérei a színét, ami olyan vaníliaszerű szerintem, de mégis különleges. Én választottam, már nem azért....Annyira nagyon tudtunk örülni annak, hogy a szigetelés is kész, mint a gyerekek, komolyan. Hetekig, hónapokig gyönyörködtünk benne, pislogtunk a homlokzatra meghatottan, hogy ide is pipa. Hatalmas hála az alattunk levő, most decemberben 90. életévét betöltő szomszédasszonyunknak, hogy hozzájárult, hogy nála is szigetetlés megvalósuljon, hisz ő a földszint, mi az első és második emelet vagyunk. Nélküle fura lett volna a ház, sőt a mesterünk nem is vállalta volna a részleges szigetelést. Nyárra tehát két álommal is bentebb voltunk, napelem és szigetelés.

Ez a két legelső élmény, ami eszembe jut erről az évről .

Rengeteg örömöt találtnunk idén a fociban, egyre több meccset nézünk és drukkolunk lelkesen. Rendeztünk fantasztikus Atlétika VB-t is, ami nagy élményt jelentett első napjától az utolsóig. 

Volt betegeskedés is, újabb covid nyavalya, levágott kisujj vég egy-egy hét pihenőre kényszerített, szerencsére egyébként a többiek makk egészségesek. Majdnem kicsattannak. 

Kevesebbet utaztunk idén, mint korábban, de Diónak így sincs oka panaszra. Nyáron Hévizen nyaraltunk, nem volt rossz, mert rendben volt a wellness és finomakat ettünk, pihentünk, de minden nap esett az eső.....Visszavágyom a Mecsekbe és imádom a Mátrát, ott valami varázslat történik velünk mindig. A Mátra teteje nagyjából 2 óra számunkra háztól házig, tehát nincs messze, a Mecsek egy picit távolabbi álom. 

Szánom-bánom, de nem sok tervünk van 2024-re, legyünk egészségesek, ahogy a szépségkirálynő jelöltek, én is csak azt tudom hajtogatni, hogy csak béke legyen, csak múlna el minden háború, mert az utóbbi években csak egyre szaporodnak a konfliktusok.  Kiránduljunk minél többet és éldegéljünk úgy, ahogy 2023-ban is. Réka idén faktot fog választani, de várhatóan még nem nyelvvizsgázik. Zalán még ebben az évben belecsap majd a nyolcadikba.....Nagyon durva, mivel nem régen még kiscsoportos volt. ...

Szóval olyan évet szeretnék, mint a 2023, de lehet annél könnyebb is. :)