2022. augusztus 27., szombat

Most ennyi

 Hihetetlen, mennyi mindent el tud intézni az ember hajnali öt és 10 között, ha nem tud aludni. Rám ez - a korai kelés - nem jellemző. Délután be is pótoltam egy szunyókával, addigra már legalább a házimelók jó részén túl voltam. 

Készülünk a sulira, bár pont ma szembesültem vele, hogy Zalánnak egyetlen egy A4-es matek füzete van, ha egy lovasat is beleszámítok, akkor kettő. Ahhoz képest, hogy mennyi füzetet vettem, ez elég nagy hibának tűnik, de mindegy. 

Valamelyik este megkértem Zalánt, hogy próbáljon fel egy 152-es farmert, csak a miheztartás végett, hogy milyen fekete ünneplő nadrágot rendeljek neki HÁengEMéktől....legnagyobb döbbenetemre, a 152-es erőssssen bokavillantós, szóval váltottunk 158-ra. 

Réka, gondolom, nem nőtte már ki a ballagó ruháját, de blúza van több is, a ceruzaszoknya helyett mondjuk nem tudom, van-e fekete nadrágja....főleg, hogy ünneplő kell. 

Elvileg szeptember 1-én mindkét suliban évnyitóval indítanak 8-kor, utána pár osztályfőnöki óra és hozzák haza nekem a tankönyveket csomagolni. Másnap meg péntek, ami a legjobb nap egy hét során a tanév alatt.....

Egy sor dolgot kellett volna elintéznem a vakáció alatt, amire nem került sor, így nem hívattam elő fotókat x év távlatából, nem töltöttem fel fotókat a fizikai tárolóból a Felhőbe, nem vittem el Réka óráját és a sajátomat az óráshoz (2 hónap alatt). Több köröm lenne a bankban is, de ehhez túlságosan sajnáltam a kis vakációs én időmet, most mit csináljak. 

Ami viszont teendő, az hétfőn beíratkozni a zeneiskolába - remélem, ezt Rékácska elintézi önállóan vagy Tibit meggyőzi és elrobognak együtt, hisz asszem a tandíjat is akkor kell fizetni. Kedden-szerdán gimis előkészítő a matek tanárral (magán), matek és magyar, kíváncsi leszek.... 3-3 óra per nap, szóval nagyon nem lesz megerőltető szerintem. Zalánnak nincs fekete cipője az évnyitóra, tagadja, hogy a 38-as még mindig jó lenne rá. Na igen, Zalán szobáját sem sikerült egész nyáron megszabadítani a sok lomtól és felpakolni a padlásra. Persze ha 36 óra lenne egy nap, több esélyem lenne.

Trónok harca, akarom mondani Sárkányok Háza beindult az HBO-n....Hát nem vagyok nagyon lenyűgözve, az a császáros szülés jelenet kimondottan hányingert keltebb bennem, de soha nem bírtam a vért.  Remélem, lesz még jobb is. 3 kísérletet tettem a Bridgertonra vagy mire, szerintem förtelmes, nem is értem a nagy népszerűséget. Feladom, esélytelen, hogy én ezt végig tudjam nézni. Talán, ha fizetnének érte, lenne egy kis kedvem. Nem tudok kiemelni egyetlen filmet sem, hanyatlik ez a Netflix meredeken.