2017. szeptember 14., csütörtök

Mielőtt elalszom.....


Ma sikerült MINDENT befizetni Zalánnak a suliba a sok - sok költségből. A hangsúly a MA szócskán van és halljatok ki belőle egy kis rosszalló élt! :) Merthogy Réka még hátra van, rá majd hétfőn gyűjtünk dobjuk össze forintra a szükséges összegeket (matek könyvre, Bólyai versenyre, osztálypénz, vívó edzés havi díja és még ami most ippen nem jut eszembe. ) Ebből a vívás lesz a legkönnyebb, amiből bevezették az utalásos fizetést....most gondolkodom is, hogy kifizetem előre az egész félévet...az kb. 30 000....szóval inkább mégsem. 

Rékácska kitalálta, hogy saját fuvolát szeretne, ha már lúd, legyen kövér....A tanárnéni (ami majdnem friss diplomás) megígérte, hogy megpróbál nekünk szerezni hangszert, de valahogy azt érzem, hogy nem  fog menni, mert fuvolából mindig hiány van és nyilván, aki nem most kezdte, attól nem feltétlen veszik el...vagy nem tudom, mi a rendszer a zeneiskolában, engem valahogy mindig sikerül meglepniük. Máris néztünk fuvolákat....hát ha azt mondom, hogy nem egy kategóriában van a furulyával (bruttó 3000 ft tokkal vonóval) akkor még nem mondtam semmit, mert az nyilvánvaló. Ejha, azt azért nem hittem volna, hogy több milliós fuvolák is vannak, azok nem tudom, miből vannak, de még itthon tartani is félteném, nem hogy engedném, hogy Réka akár kézbe vegye. Mi egy alsó kategóriásat célozunk be, valahol 50 000 körül, ami elég soknak hangzik, de a fuvolák ez semmi (majdnem)....Na mindegy, még a tantónéni nem ajánlott semmit, majd ha ezt megteszi, kitaláljuk, mi legyen. Egyelőre azt sem tudom, hogy milyen részei vannak és melyik a fuvola eleje és vége....Hétvégén a tankönyveket, kottákat is be kell szerezni az antikváriumból, hurrá....

Ma kikaptuk a nyomtatványt, ami ahhoz kell, hogy Réka hétfőn ebéd után hazajöhessen a suliból....Le kell igazolnia a szolfézs tanárnak, aztán nekem kitölteni a papírokat, majd mindezt beadni az igazgatónak, aki azt vagy jóvá hagyja, vagy jóvá hagyja, gondolom én, mert miért ne hagyná jóvá? 

Bláááá....leragad a szemem. Jó éjt!