2013. szeptember 16., hétfő

Szerszámtól fogtündérig



Nehéz hetünk volt Zalánilag. Hétfőn már nagyon aggódtam a f....ije miatt, ami szinte semmit nem javult nagyjából 5 napon át. Var, seb, var, seb, var seb...seb...seb...de semmi bőr. Az folyton beleragadt valamibe, leszakadt, ha nem maga Zalán szedegette le tiltott finommotorikus helyzetgyakorlatként. Kedden ki is borultam. Az egyik "szemle" után kimentem a konyhába és bőgtem egyet elkeseredésemben. Aztán....megpróbáltam erőt venni magamon. Mi az, hogy kudarcot vallok egy hámosodó f...tyivel? Ami látszólag egyszerű ügy, mint az egyszeregy, hiszen elméletileg vazelinen kívül semmilyen más kezelést nem igényel. Fussak vissza sebész dokihoz? Hívjam fel a doktornőt? Mi a bánatot csináljak? 

Abban biztos voltam, hogy valamin változtatni kell, hiszen hiába voltunk itthon szobafogságban éjjel-nappal, egy szál f...tyiben, egy héten át egyszerűen nem volt számottevő javulás. Azt találtam ki mérgemben, hogy abbahagyjuk a vazelines kezelést. Egy kis időre. Csak hogy lássam, akkor mi lesz. Ekkor már szerda volt. A dolog működött is, meg nem is. A szerszám szépen bevarasodott végre, viszont éreztem, hogy valami ezzel sem oké. Estére ki is derült, hogy mi, Zalán ágyéka egy vad Maugli tánc után finoman vérbe borult....picit vérzett, na. De nekem úgy tűnt, ömlik belőle a vér és persze a stressz szintem megint a plafont verdeste. Megint kentem a cuccost vazelinnel, hogy felpuhuljon, aminek kell. 

Másnap reggel, csütörtökön felhívtam a védőnőmet, hogy van é valami épkézláb, úgymond hámosító ötlete. Egyben megerősített, amire már azóta rájöttem, hogy KENNI MUSZÁJ. Elmondta, hogy korábban a főorvosúr (aki minálunk Dr F...tyiNyisszantó, így nagybetűvel) Neogran....mon nevű kencét javasolta a műtét után, az igaz, hogy az utóbbi időben a vazelinre váltott (biztos valami nagyon nívós konferencián hallott erről x évvel ezelőtt). Szóval Neogr. is jó lehet nekünk, illetve bármilyen gyógyszertári sebkezelő kence. Próbálkozzunk, aztán majd lesz valami. 

A Neogran. lényegében fordulatot hozott. Nem térnék ki a részletekre, hogy és mint, a lényeg, hogy hatott. A vazelint sem felejtettük el teljesen, együtt a kettő vasárnapra egész klassz eredményt hozott össze. Lassan végre tényleg hámosodunk és számomra ez a hónap híre. :) Azért a héten még nincsen ovi (a jövő hétben már reménykedem), Zalán ugyanis úgy pisil, mintha önműködő lenne a szerkezete ott lenn....olyan isten nincs, ami rábírná, hogy megfogja és célozzon azzal a ku...ival....Szóval még van hová fejlődni, gyógyulni. Ezt azonban már fél lábbal is kibírjuk.

Réka, a 19 fogú (1) közben az elmúlt héten is járt úszó edzésre, bár egyikőnk sem rozmár a családból. Érdekes egyébként, hogy mennyire kicserélődött a strand vendégköre az ősz és a hűvös beköszöntével. Edzés után edzés, a szakosztályok is beindultak a nyári szünet után. Bizonyos szempontból nagyobb a népsűrűség, mint egy kánikulai napon. 

Szerdán mély vízben kezdett, Gyuri szerint jól úszik a leányzó, ahogy egyre több kilométer lesz benne, egyre kevésbé emelkedik túlzott magasságokba a levegővételnél, egyre inkább elhiszi, hogy az övé az a vizes közeg, nagyon is. Ezt persze én is így látom, laikus szemmel. Elmondta, hogy van egy szép hosszú sikló szakasza az úszásának, ami majd fontos lesz, ha egyszer kinövi őt és a szakosztályban fog úszni. Hogy miért, arra nem tért ki.

Pénteken átúszta egyedül a mély vizet edzés után kétszer is, oda és vissza (keresztben). Olyan boldog volt utána. Én picit aggódtam a parton, mert Gyuri már elment, mi van, ha kitalálja, hogy bele akar fulladni, ki fogja kihúzni? Persze ő annál már mélyvízbiztosabb, könnyedén teljesítette a távot. 

Edzésen tanulta a gyorsúszás levegővételét és hogy hogyan kell azt beillesztenie az úszásba. Egyelőre mosolyogtató, ahogy úszik. Ugyanúgy kiemelkedik a vízből, mint mellen, csak éppen oldalra fordított fejjel. Inkább szinkronúszás, amit művel gyors gyanánt, de fog ő még nagyon szépen úszni, abban biztos vagyok. 

(1) Anyukám a drága felhívott szombat reggel telefonon, csak azért, hogy elmondja, szerinte Réka KITÖRTE azt a fogat, nem magától potyogott ki. Merthogy ráharapott egy villára, nem? De! Nahátakkor mit beszélek én kis rózsaszín meséket fogváltásról, mikor a gyerek konkrétan kitörte a fogát?  (Bizonyos családi események miatt nálunk a "kitörte a fogát" kifejezésre megfagy a levegő és lefagy a banda) Erre rátett egy lapáttal, hogy Tibi szemrevételezte ama fog helyét és nem lát maradandó fogat, egyetlen hangyabokányit sem. Ennek ellenére mivel a gyerekek 6 éves korban szokták váltani a fogukat és Rékát semmifelé trauma nem érte fogának elvesztésekor, én amondó volnék, hogy az a fog ki akart esni és punktum. Egy biztos, lesz jogutódja előbb vagy utóbb....

A fogtündérrel nem találkoztam - marha mélyen alszom mostanában - de a gyerekek kaptak 1-1 kindertojást a Tesco-ban a nagybevásárlás során, szóval most már ha nem jön, az sem gond.