40 dkg liszt (fele vagy akár az egész lehet rétesliszt)
25 dkg margarin
1 doboz tejföl
1 csipet só
esetleg 1 ek cukor
Érdemes rögtön dupla adagot sütni belőle, ezt én idén elfelejtettem. Jövő héten visszatapsolom magam. :)
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és még amit addig nem. Összegyúrjuk, éjszakára hűtőbe tesszük. Vagy nem, akkor rövid pihi után kinyújtjuk vékonyra, 8-10 centi átmérőjű pogácsa szaggatóval vagy egy pohárral kiszaggatjuk, megtöltjük dióval, mákkal, lekvárral vagy gesztenyével, 10-15 percig sütjük, vaníliás cukros porcukorban megfürdetjük. Türtőztetjük magunkat, hogy ne együk meg mindet még forrón, együltőhelyben.
Boldogságos Adventet mindenkinek!
25 dkg margarin
1 doboz tejföl
1 csipet só
esetleg 1 ek cukor
Érdemes rögtön dupla adagot sütni belőle, ezt én idén elfelejtettem. Jövő héten visszatapsolom magam. :)
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és még amit addig nem. Összegyúrjuk, éjszakára hűtőbe tesszük. Vagy nem, akkor rövid pihi után kinyújtjuk vékonyra, 8-10 centi átmérőjű pogácsa szaggatóval vagy egy pohárral kiszaggatjuk, megtöltjük dióval, mákkal, lekvárral vagy gesztenyével, 10-15 percig sütjük, vaníliás cukros porcukorban megfürdetjük. Türtőztetjük magunkat, hogy ne együk meg mindet még forrón, együltőhelyben.
Boldogságos Adventet mindenkinek!
Vagy ahogy Réka fotózta: