2012. április 23., hétfő

Helyzetünk - 10 pontba szedve


Súlyos a helyzet és egyre fokozódik. Eddig csak azt gondoltam, hogy rengeteg a lemaradásom, annyi mindenről nem írok, amiről szeretnék...most tovább hanyatlottam, már nem is emlékszem, miről írtam és miről nem. És amiről írtam, olvasható a blogban is?!

Mindenesetre pontokba szedek pár dolgot, ami (off the top of my head) eszembe jut és ezzel igyekszem letudni néhány adósságot magamnak. 

1) A laptopot tegnap (egész pontosan múlt kedden) elvitte a UPS. Végül hiába szorongtam két napon át, hogy fogalmam sincs, ki a címzett, mármint annál pontosabban, hogy Lengyelország...a futár jobban informált volt nálam, ahogy ezt Tiborom jó előre megmondta. Fellélegeztem. Majdnem rákérdeztem, hogy mikor hozza vissza és hogy ugye ugyanebben a dobozban, de végül....nem tettem.

2) A Húsvét nagyon jól telt. Zalán meglocsolt mindenkit, akár fiú volt, akár lány. Réka pedig annyira szerette a pacsuli szagot, hogy Húsvét után csak szerdán sikerült megmosni a haját. "Most már nem illatos a hajacskám" - szólt az egyszemélyes siratókórus, még a hajszárítást követően is.

Húsvét hétfő estéjére egy hatalmas doboznyi édesség gyűlt össze (az én nagy örömömre), válogatott finomságokat tartalmazva. Átfutott az agyamon, hogy minek ennyi és felesleges és egészségtelen, blablabla...de csak egy egészen rövid pillanatig. Olyan jó "rájárni" arra a sok csokinyúlra és tojásra! Ha már tojás, Réka nagyon élvezte a tojás festést is, igaz, a piros tojásokat azután, hogy olyan helyes színesek lettek, nem lehetett megenni. Így dobtunk ki Húsvét után egy héttel öt darab kék és piros tojást a kukába....Ami a jelenlegi tojásárak mellett kész bűn.

Minálunk még mindig nem szokás a húsvéti ajándékozás, ennek ellenére Réka egy új Barbie-nak örülhetett (L. mamának hála) és Zalán is kapott valamit úgy összrokoni szinten, de bevallom, nem jut eszembe, hogy mi is volt az....Sehogy sem...Mindegy.

3) Vége a bolti mini hisztiknek is. Legalábbis ami Rékát illeti. Csak annyit mondok, hogy "most azt nem vesszük meg, drágám." és Rékám roppant megértően és empatikusan annyit felel "jó, anya", rosszabb esetben: "majd legközelebb, ugye, anya?". Persze. Ami azt jelenti, hogy mostanában nem léphetek be egyetlen DM, Interspar, Müller és C&A üzletbe, ha szeretném állni a szavam. Picit most fellélegzünk, garantáltan hisztimentes minden boltlátogatásunk...aztán majd következik Zalán produkciója, ha lesz egyáltalán. (Naná, hogy lesz....)

4) Zalán rendre leszakítja a szomszéd néni tulipánjait. Igazi huligán. A múltkor egy cserép muskátlit is összetört. Imád mindent, amit nem szabad csinálni. Lassan leszokom a "nem szabad" kifejezésről, csak olaj a tűzre. Olykor méregzsákká válik és hisztizni is nagyon fajinul tud fiú létére. Ezer közül is megismerem a hangját a Tesco akkusztikájában, ha ordít. Egyelőre még nem azért, mert ezt vagy azt nem vesszük meg.

5) Réka múltkor elveszett az Intersparban. A boroknál ácsorogtam, hogy valami finom nedüt válasszak a névnapi lakomához, amikor ezt hallottam. "D. Réka várja szüleit a zöldséges pultnál..... D. Réka várja szüleit a zöldséges pultnál." Tibi ért oda hamarabb. Elmondása szerint Réka tök nyugodtan, mármár unott képpel ácsorgott egy hatalmas Garfield matricán és várta, hogy érte menjünk. Elmondta, hogy egyáltalán nem téved el, csak egy bácsi (gondolom, a biztonsági őr volt) azon kérdésére, hogy hol vannak a szülei, nem tudott pontos választ adni. 

7) Zalán mondta:
- Apa? Apa?
- Apa dolgozik.
- Ójajj, óóójajjj

- Zalán, adsz nekem jóéjtpuszit?
- Nem...Apa (vagyis apának)
- Hmm....

8) Az utóbbi időben háztartásunkban elromlott:
laptop, fényképezőgép, mákdaráló, vezetékes telefon....
Vajon mindez mit jelent?

9) Zalán beszél. Éppen újabb szókincs robbantást hajtott végre a héten.
Első jelzős szerkezete mi más lehetett volna mint hogy:
"Pici autó" vagyis "pipi autó"

10) Már nagyon régen szeretnék írni egy összefoglaló "értékelésfélét" az oviról, de mivel a fogadóóra (amelynek során 45 percben kielemezzük 2 db óvónővel Rékámat oda és vissza) január óta csak tolódik, ezért megvárom most már az év végét. 


+1, mert most ugrott be: Hétvégén levágtam Zalán haját. Egészen hirtelen (talán túl hirtelen is) jött az indíttatás, de az eredmény klassz lett, ha nem is Hajas Szalon szinten. És az is elgondolkodtatott, hogy M. mama így reagálta le Zalán új fizimiskáját.
- Hűűűű...valaki belevágott a hajába?!?