2010. július 30., péntek

Doktornénis, védőnénis vizit

A védőnő alig rakta be maga után a bejárati ajtót, emlékeztette magát, és engem, hogy bár múlt héten már megtette, meg kell mérnie Zalánom mellkasát újra, mert valószínűleg rossz adatot írt fel magának. Olyan hihetetlen számmal találkozott ma reggel a papírosán.... Kisfiamról gyorsan lekerült a ruha és kisült, hogy védőnéni teljesen korrektül mért pont egy hete, plusz még egy centit azóta is cicijére pakolt őkelme.

Védőnéni nagyon meg volt elégedve Zalánnal és 4950 g-nyi súlyával (keddi mérés). Gyönyörű, és az is, ahogy növekedik, formás és makkegészséges. Hurrá! Lassan én is látom egyébként, amit eddig nem, hogy Zalán tényleg jó kondiban van, olyan harapnivaló kis combija, lábikója, pocakja van. Tokájáról nem is beszélve.

Délután a doktornéni is mindent nagyon-nagyon rendben talált, amíg meg nem érdeklődtem, hogy akkor mit is kezdjünk ezzel a hőemelkedés üggyel? Van már jópár napja, hogy egy este azt éreztem, mintha melegebb lenne Zalán a megszokottól. Megmértem egyszer, kétszer, többször, hőemelkedés jött ki. Másnap felhívtam telefonon a doktornőt, hogy Zalánom hője 37,6-37,8 popsiban. Abban maradtunk, hogy figyeljem. Ha szépen gyarapszik, más tünet nincs, akkor talán elmúlik, ahogy a kánikula odébbáll. Az tényleg lecsengett, de a hőemelkedés maradt a nyakunkon. És ez csak addig nem aggasztott, amíg a doktornőt nem aggasztotta. De most láthatóan elgondolkodtatta, így bennem is megindult felfelé a paraszint, de rapid tempóban.

Most 3 napig napjában többször mérem a hőjét a legénykének, az eredménytől függően meglátjuk a továbbiakat pénteken vagy a jövő héten. Egy vizeletvizsgálat, vagy torokváladék teszt nagyon kinéz nekünk, úgy tűnik. És bár könnyen lehet, hogy Zalán alaphője kicsit magasabb az átlagnál, ennyi az egész, a "vezérhangya" azért megindult az anyai agyamban, mondanom sem kell.....Olyan sinusos hullámokban aggódom....mégis mi lehet ez a hőemelkedés, csak lehet valami a háttérben....aztán nem aggódom....hiszen nagyon szépen gyarapodik a legény, más tünete nincs is....leszámítva, hogy egész nap alszik, mint egy medve. Akármit is mérek péntekig (37,6-okat), jó lenne a végére járni az ügynek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!