2018. január 25., csütörtök

4:2


Tegnap elővettem a szigorú énem és leültem Zalánnal tanulni. Na, helyükön vannak a betűk, már csak az ékezetekkel bánik nagyvonalúan, de szerintem ez nála genetika, rendszeres gyakorlással majd csak rögzül, hogy léteznek olyanok is. Azt gondoltam, nagyvonalúbb leszek Zalánnal és valójában az is vagyok, azt hiszem, hiszen nem 100% az elvárt, hanem 90%. De viccen kívül, alacsonyabbak az elvárások, de azért léteznek. Azt hiszem, elsősorban azért, mert tudom, hogy mit érdemel. Matekból vették a tízes átlépést….illetve most következhet, mert még nem úgy számol, ahogy kellene, hanem, hogy ha 10+2=12, akkor 9+2=11. Amolyan következtetősen…

Rékáék még felelnek ma környezetből, nem mintha nem lenne egyértelmű 6 jegyből, hogy ki mit érdemel kb. de mindegy. Réka könnyedén és magabiztosan lett kitűnő, legalábbis a jegyei alapján másra nem tudok következtetni. Szerintem ez most könnyebben ment neki mint valaha.

Vívás ügyben teljes a csönd….

Egyéb mesélnivalóm nem nagyon van. Tegnap egyeztettünk otthon kutya ügyben, hát elég távol állnak az álláspontok. Én már ugye elhoznám holnap (na jó, nyilván nem, de a nyáron) , Tibi azon a véleményen van, hogy jövőre….Addigra összeszedjük magunkat , kész lesz a ház (haha, ha valaha is….), lesz kerítés és jöhet a kutya. Ami természetesen vizsla és kan. Hm…Én alapvetően szuka párti vagyok, talán mert én is nőnemű vagyok, ki tudja. Tibi szerint azokkal több a gond, gondoljak csak a tüzelésre és a nem kívánt kutyaáldásra…..Rávilágítottam, hogy a szuka viszont cukibb, szebb és kevesebbet eszik. Nem jutott egyéb eszembe. Tibi kinevetett. Aztán jutott az eszembe, hogy nem igazságos így leírni a szukákat, hiszen egy fiú kutya is meg tud bolondulni, ha tüzelő szukát szimatol….de erre már nem is tudom, mit mondott Tibi, talán azt, hogy KAN vizslánk lesz és punktum. Úgyhogy azt találtam ki, hogy ebben engedek neki, viszont hozok/örökbefogadok egy cicát, egy szép cirmosat. Macskát végképp nem akar a portán, úgyhogy ezzel igazán rendezhetnénk a nézetkülönbségeinket. Legyen akkor fiú az a vizsga, engem levegőnek fog nézni szerintem, de legalább lesz egy cicám. Na, annak a nemén alaposan elgondolkodtam….azt hiszem, leghelyesebb, ha az is fiú lesz….Így borulnak majd fel az ivararányok nálunk egyensúlyból pasiuralommá….

Holnap péntek és ha minden igaz, új ablak lesz a konyhában, mire hazaérek.4