2018. április 27., péntek

Ebédtől vacsoráig


Ebédszünetben gyorsan írok, később nem biztos, hogy felnyitom a laptopot.

Reggel eljöttem zokni nélkül és most meg akar fagyni a lábam. Amúgy nem panaszkodom, mert nem hiányzik a 30 fok (ami várható amúgy ) , sokkal jobban kedvelem a hűvösebb időjárást..

Betámadta a szemem az allergia, úgy néz ki, most is az lesz a középpontban, mehetek szemcseppért és gyógyszerért a patikába. Hiába van allergiám kb. 20 éve (ha nem 30) , minden évben a meglepetés erejével ér az április közepe- május eleje, amikor elkezdek tüsszögni illetve ki akarom nyomni a szemem, úgy viszket….

Tegnap szentségeltem egy jót, mert kiderült, hogy itt van ugyan a hosszú hétvége, de utána csütörtökön Rékának matek TZ, majd másnap német TZ. Azért próbáljuk kihozni a legtöbbet ebből a négy napból, Réka legutóbbi matekja is 100% lett. Zalánék a 19-nél járnak, vagyis heteken belül befejezik az elsős anyagot…nem tudom, utána mit fognak csinálni, remélem, semmit.


Felhívtam ma a fűtéses pasast, mert Tibi a nagy nyugalmával nem volt rá képes. Jól tettem, mert tényleg megnyugodtam, átmenetileg. Júliusban jönnek és szétkapják a rendszert. Szerinte aggodalmam, hogy a fűtési szezonra ott leszünk meleg víz és fűtés nélkül, alaptalan. Végülis, legrosszabb esetben anyunál, 20 km-re egy másik városban, ki tudjuk húzni , ha gond is lenne, de remélem, nem lesz. Elegem van már. Vagy ezt már írtam? 

Hajnali fél egykor pittyegett a telefonom, hogy üzenetet kaptam az egyik vizsla kennelből. Nem hiszitek el, de a tenyésztők bizonyára összebeszéltek , mert mindenki kereken 150- ért árulja a kiskutyákat. 150 000-ért. Én nem tudom megszokni ezt az árat, pedig igyekszem. Most keresek olyan kutyust, amelyik „mintahibás” vagy lövésfélős, már mindenféle szakszót megtanulok….hátha az lenne olcsóbban. Olyan rendesek az ismijeim, mindenki nekem keres vizsi babát. A főnököm este küldött át helyi vadász elérhetőséget, hátha ott van, egy volt kollegám is keres…Meglátjuk. Előbb utóbb csak lesz ebből kiskutya. Pest környékén van egy gyönyörű alom, ott nagyon kedves a kan tulaja és a szuka is szimpatikus (ők a szülők), a kiskutyák két hetesek és eszméletlenül szépen. Főnököm egyik ismerősével beszéltem, azt mondta, mindenképpen szép kutyát vegyek, nehogy már egy ronda ebet lessek 15 évig....Ez nem jutott eddig eszembe, nekem az fontosabb, hogy kicsattanjon az egészségtől. 


Nem zabálnivaló??


Na ennyi volt. Back to work. Éljen a GDPR! Ja, nem….

Később: most jut eszembe, egész régen raktam fel fotókat a gyerekekről, nem? Merthogy nem is készülnek új fotók a gyerekekről. Mindjárt megnézem, mi a legutóbbi termés. 
Majdnemnyolc

Szétizzadt buksis

Réka a fuvola



Khm...telefonnal a kézben, ejnye...Mamánál készült, ahol egyébként nem engedem, hogy játszanak a telókon, ez egy kivétel.

Hát ennyi februárból és márciusból.