2020. március 23., hétfő

Első hétvége


Címszavakban

1. Hétvégén Intersparban vásároltunk, mindenki gondosan kerülte egymást, nem volt sok vásárló. Viszont lisztet megint nem kaptam, immáron két hete. Kezdek aggódni. Nem volt itt sem egy deka sem. Mondjuk, még van itthon 4 kg. Érezhetően mindennek bizonyos cikkeknek felment az ára. Bár sok az akció is. Úgy gondolom, sehol sem ragadhatott ránk a virnyák, kivéve a maszk nélküli, vihogó, kb. 18 éves pénztárosnál. Az Aldiban plexi lapot emeltek a pénztárhoz. Lehet, oda megyünk legközelebb. Vagy a Lidl-be, mert utoljára ott állt hegyekben a liszt. De szép is volt!

2. A gyerekek nem akarnak tanulni, főleg Réka nem. Kedvenc ezzel kapcsolatos viszontválasza így szól: MINEK??? Úgy gondolja, ha dolgozatot írnak, majd kimásolja a könyvből a válaszokat. Nem az én lelkiismeretemet örökölte, az tuti.

3. Anyósomék disznót vágtak szombaton, így most a fagyasztóba egy jégkocka sem férne. Remélem, anyósomék túlélik ezt a disznóvágást...mindketten 80 körüliek. A vidám instas fotókból, amiket persze nem ők posztoltak, úgy láttam, a fiatalabb bandán nem nagyon volt maszk, sem 2 méter távolság. Talán úgy gondolták, a malacnak már mindegy.

4. Vasárnap hívott a főnököm, hogy akkor hétfőn 8-kor újra kinyit....Hétfő délután óta minimál kommunikáció volt köztünk. Leesett az állam és sokkot kaptam. Elvonult volna a vírus? Túl vagyunk a mélyponton? Még tárgyalunk a részletekről, de azt már elmondtam neki, hogy 8 órát nem tudok benn lenni két home school-os lusta  gyerek mellett. Ja és buszra sem ülök. Mára virradóra arra ébredtem, hogy szakad a hó. Ennyit a bringámról...

5. Modern családot nézünk hbogo-n, első évad...Van belőle vagy 11? 

6. Szórakozott vagyok. Tegnap majdnem odaégettem a sonkás-sajtos csirke tekercseket. Így csak olyan száraz lett, hogy kisült belőle a sajt, majd márvány keménységűre keményedett. Tibi csak folyamatos vízivás mellett tudta meginni. Pocsák színész lett volna, az a hús nem volt olyan kemény. Ma kolbászt és hurkát sütök. 

7. Már 10 óra és még mindig szakad a hó....

8. Más nem jut eszembe semmi. Sütni kellene kakóscsigát. De féltem a lisztecskémet. Bár az sem lenne jó, ha rámmolyosodna....

9. Ki kellene takarítani a fenti fürdőszobát...

10. Ha valaki lát lisztet, venne nekem? Olyan 5 kg kellene...